Fantastiske filmatiseringer

28.01.22
Læs bogen bag tv-serien.

Findes der noget bedre end at lande i sofaen og streame en spændende tv-serie afsnit efter afsnit? Ja, det skulle da lige være, når det lykkes at få fat i bøgerne bag serien. Ofte får du flere nuancer af historien og du lærer personer bedre at kende, når du læser bogen bag tv-serien.

Kærlighed på tværs af tid

Er du til historiske romaner med et twist af tidsrejser og trekantsdrama? Så er "Outlander" lige det rette for dig. Har du allerede set tv-serien om den engelske kvinde Claire Randalls skæbnesvangre møde med den rødhårede highlander James Fraser, så venter mange timers læsning i den lange bogserie om Outlander. Indtil videre er den oppe på otte bind oversat til dansk.  

Seriens univers har også kastet flere fagbøger af sig. Med strikkebogen "Outlander knitting" kan du stjæle looket af den frysende Claire i det skotske højland. Der er både sjælevarmere og lune tæpper du kan varme dig under, mens du læser videre i den uendelige saga om evig kærlighed på tværs af tid og sted.

I bogen "Clanlands : whisky, warfare, and a Scottish adventure like no other" får du en usædvanlig rundtur i alle de skotske herligheder med Sam Heughan and Graham McTavish, to af skuespillerne fra serien.

Har du endnu ikke set tv-serien, så kan du finde den i bibliotekets store filmbibliotek.

Find Outlander på dvd på biblioteket

Magi i luften

"A Discovery Of Witches" er endnu en serie om kærlighed på tværs af tid, klasse og normer. Endnu en serie, hvor tidsrejser er helt naturlige og hvor kærligheden overvinder alt, hvis bare man kæmper hårdt nok. Her kæmper både hekse, vampyrer og dæmoner om at overleve i en verden, hvor magien begynder at tørre ud.

Handlingen kort: Historikeren og heksen Diana hvirvles ind i en verden fuld af krige, hemmeligheder, korstog og hemmelige selskaber, da hun finder et magisk manuskript. Hun støder også på den 1500 år gamle vampyr Matthew, men deres forhold er en umulighed i en verden, hvor en gammel lov siger, at man ikke må danne par på tværs af arter. Der er dog større kræfter i spil og deres liv bliver aldrig det samme efter deres første møde. Er det skæbnen eller er det kærlighed? 

Find hele serien her på både dansk og engelsk

Tjenerindens fortælling

Skyklapper, røde kapper og modstandskamp. Atwoods klassiker har det hele. Bøgerne og tv-serien er på vanlig Atwoodsk vis smeltet sammen og har skabt nye sæsoner og en helt ny bog i serien fulgte op på tv-seriens univers.

“Tjenerindens fortælling” er nemlig et værk med et langt liv. Selve romanen er fra 1985 og blev første gang filmatiseret i 1990. Den fik et stort comeback med tv-serien "The Handmaid’s tale" i 2010'erne. I 2019 kom så Atwoods længe ventede to’er i serien: "Gileads døtre". For den fik hun Bookerprisen i 2019. 

"Tjenerindens fortælling" er Atwoods forestilling og fortælling om den totalitære religiøse stat Gilead (det tidl. USA). Den foregår i en nær fremtid, hvor en religiøs overklasse har taget magten. I en forurenet verden, hvor fødselstallet falder drastisk, er børn nu blevet den dyreste handelsvare. De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, holdes som tjenerinder og handles mellem de rige familier i samfundets top. Oprøret ulmer og modstanden vokser. Men hvem kan vinde denne kamp og hvilke omkostninger vil det få? 

Find tv-serien The Handmaid's tale på dvd på biblioteket

Inspiration