Få fingre i de nyeste krimier

Få vores kollega Hannes tips til de bedste krimier, der lige er udkommet.

Tine Gudrun debuterer med ’Dukkesamleren’

En mand findes brutalt dræbt på et psykiatrisk dagcenter i Dragør. Liget er maltrakteret og det mangler flere legemsdele. Det bliver det første offer, da en seriemorder har fået smag for plejepersonale i den sociale sektor. Politikerne vil have en opklaring. Efterforsker Lasse Busk og politiassistent Silke Løve fra Københavns Politi føler presset for at finde morderen i en fart. Men hvem passer på de ansatte?

’Det sidste liv’ - første del i ny serie af Molin og Nystöm

I 2009 forsvinder datteren af en af Sveriges mest succesrige virksomhedsejere i byen Karlstad. Politiet giver op på grund af manglende beviser. 10 år senere vidner FBI-agenten John Adderley i en retssag mod det kriminelle netværk, han i årevis har infiltreret. Han får herefter en ny identitet og flytter til Karlstad, hvor han er vokset op. Her bliver han ansat i Cold-case afdelingen, og får opgaven med den forsvundne datter. Ingen kender Johns identitet, og at den daværende mistænkte omkring datteren var Johns egen bror. Måske.

En ny krimiskud - Anton Marklunds 'Under falkens vinger'

'Under falkens vinger' er den første bog i serien om den clairvoyante Ramona Lindh fra Skellefteå. Det er en evne, som både er en velsignelse og en forbandelse. Politiet ønsker hendes hjælp til at løse sagen om en død pige i en båd. En stærk og gribende spændingsroman om de omstændigheder, der kan gøre mennesker til enten offer eller gerningsmand.

Benny Bødkers er på banen med 'Et hus med tusind øjne'

Tidligere PET-agent Rune Krieger modtager anonyme breve. Han er overbevist om, at det er fortrængte skygger fra PET-tiden, der banker på. Han arbejdede med at kortlægge nynazistiske dødstrusler, og en bilbombe kostede en uskyldig kvinde livet, hvilket blev enden på Runes karriere, Rune hvirvels rund i en speget affære mellem forræderi, storpolitik og kærlighed. En rigtig klassisk spionroman. (3. januar – Gyldendal)

Hvem er 'Pigen på billedet' ? 

2. del i serien om snushønen Jensen, der denne gang hyres til at finde en morder. 90-årige Irene Valborg findes brutalt myrdet i København. Hendes diamanthalskæde er forsvundet, og det ligner et indbrud, der er gik galt, men det tror datteren ikke på. Da yderligere to ældre mennesker bliver ofre for brutale overfald, ser kriminalkommissær Henrik Jungersen et mønster i forbrydelserne. Et billede af en ung pige findes på alle gerningsstederne. Jensen og Jungersen mødes igen, og det er ikke et glædeligt gensyn.

Makkerparret Markus Lundström og Natalia Volotkova er igen på banen i 'I skyggen'

2. del i serie. I Ferentari-ghettoen i Bukarest kæmper 18-årige Loredana for at skaffe penge til sin familie. Hun bliver lovet et liv i luksus i Sverige og hun griber muligheden. Makkerparret Markus Lundström og Natalia Volotkova er igen i hælene på de netværk af bagmænd, som lokker unge kvinder til Sverige for derefter at sælge deres kroppe til sexkøbere. Da efterforskningen stagnerer, tager Natalia sagen i egen hånd.

Tags
Inspiration