Jack Reacher på dybt vand, kvinder fra Bleachley Park og livet i det øde Australien

Vi gør status på bogåret 2021 og ser tilbage på de bøger, der gjorde størst indtryk. Her får du Vibekes tre bedste anbefalinger.

Vibeke anbefaler 'Dybt vand'

Jeg indrømmer det gerne – jeg er vild med Jack Reacher, der er hovedpersonen i en serie af Lee Child. Reacher er en rigtig superhelt, der kan klare enhver situation. Med en tandbørste i skjortelommen tager han rundt i USA og hjælper folk, der på en eller anden måde er kommet i klemme. Han er ren James Bond, bare uden alt det elegante – urealistisk og skøn!

Vibeke anbefaler 'Rosenkoden'

Dette er en historisk spændingsroman om det, der foregik på Bleachley Park under anden verdenskrig, hvor højt intelligente kodebrydere arbejde, bl.a. med at bryde den tyske Enigma-maskine. I bogen møder man tre unge kvinder, og man følger deres liv under og efter krigen og deres forhold til hinanden. Bogen er virkelig godt skrevet og slutter af med en beretning fra virkelighedens Bleachley Park.

Vibeke anbefaler 'Den fortabte mand'

En mand ligger død midt ude i den australske ødemark, tilsyneladende omkommet af heden og tørst. Sådan starter denne bog, der handler om en dysfunktionel familie med skeletter i skabet, som man slet ikke taler om. Det er også en fortælling om livet i et øde område af Australien med kæmpe afstande til alt. En fascinerende fortælling, der er spændende og medrivende fra første side.

Inspiration