Det vi læser i november 2022

21.11.22
Vi anbefaler Adrian Hughes biografi om en anderledes opvækst i 60’ernes overklasse og fortællingen om Benjamin Koppels tante Anna, hvor man mærker historiens vingesus. Trænger du til nervepirrende spænding, så har vi også et par gode krimianbefalinger i ærmet til dig.

Rikke B. anbefaler Under sneen

Et selskab forsvinder på et sneklædt og vindblæst, islandske bjerg. Senere findes de en efter en døde i sneen og uden overtøj i den isnende kulde. På den afsidesliggende radarstation sker der mystiske ting og en barnesko dukker op fra jorden efter mange år. Flere historier og synsvinkler flettes sammen til et hårrejsende gys. Det er mørk, koldt, snigende og med et stænk af det overnaturlige. Det er krimi og gys i et og jeg turde ikke læse den før sengetid!

Mette anbefaler Mors dreng

Velskrevet og sprogligt veloplagt biografi. Adrian Hughes skriver om sin mor, der i sit afskedsbrev hælder bebrejdelser ud over sine sønner i en lind strøm. Hvad var årsagen til dette chokerende brev? Familiens historie endevendes og – udover morens lunefulde sind - hører vi om morfaren, den stenrige byggematador, hans tre hustruers falske graviditeter, mystiske dødsfald, magtspil og affærer. Et kig ind i 60’ernes overklasse, en helt speciel familie og interessante refleksioner fra sønnen, der var mors dreng.

Line D anbefaler Mindernes hus

Lucy arver et faldefærdigt hus i en lille flække, da hendes mor dør. Lucy aner intet om huset, sin familie eller hvorfor hun har arvet. Langsomt udfoldes historien med både i fortids- og nutidsspor: Vi hører om Mrs. B i 1920’erne, Lucys mor i 1980’erne og Lucy i nutiden. En medrivende og interessant historie med mange aspekter, hemmeligheder og store følelser.

Ditte anbefaler Mit hemmelige liv

Moa arver en lejlighed, da hendes farmor dør. De blev uvenner kort før farmorens død, og Moa tænker, at det er for sent at forsones. Desuden har Moa travlt med sit smarte liv, så planen bliver at istandsætte lejligheden for at sælge den. Men snart begynder Moa at modtage breve fra farmoren. Jeg elsker feel good, der handler om at finde tilbage til sig selv og skabe et hjem!

Mathias anbefaler Annas Sang

Der er sjældent stille i familien Koppelmanns lejlighed. Mor Bruche forsøger at holde de jødiske traditioner og på Hannahs tre musikalske brødre, som en efter en gifter sig med fynske piger. Til sidst hviler det på lillesøster Hannah, og hun må opgive sine drømme for et arrangeret ægteskab. En medrivende og farverig debutroman inspireret af Benjamin Koppels egen tante Anna. Man mærker historien og livets sus igennem verdenskrig, kærlighed og musik.

Vibeke anbefaler Den nat hun forsvandt

19-årige Tulluah er mor til en lille dreng, da hun og kæresten Zack forsvinder sporløst fra en fest. Tulluahs mor er sikker på, at de ikke er forsvundet frivilligt og bliver ved med at lede efter dem. Et år senere ansættes en ny forstander for den nærliggende kostskole, og hans kæreste, krimiforfatteren Sophie, hører om sagen og involverer sig. På skift følger vi Tulluah, hendes mor og Sophies tanker i denne særdeles medrivende spændingsroman.

Kasper anbefaler Den Uartige Rotte

En tabt barndom, seksuelt misbrug og et liv på gaden. Bryan Talbot behandler tunge emner i denne prisbelønnede tegneserie med en realisme og menneskelighed i stærk kontrast til mediets ofte karikerede skæbnefortællinger. Hovedpersonen Helens liv på gaden og hendes kamp for at overkomme sin mørke fortid, illustreres rigt og stemningsfuldt med oprigtig råhed. Helens virkelighedsopfattelse er kraftigt influeret af børnebogsforfatteren Beatrix Potters antropomorfiske dyrehistorier, der rammesætter hendes søgen efter identitet og tilhørsforhold.

Tine anbefaler Firekeepers datter

Lad ikke den underlige titel holde dig tilbage. Her får du både spænding, kærlighed og et unikt indblik i moderne indiansk kultur. Daunis færdes hjemmevant mellem to kulturer. Hendes mor er hvid og hendes far er Ojibwe. Nu hvor hun fylder 18 år, skal hun vælge om hun vil søge optagelse i Ojibwe-stammen. Samtidig bliver hun dybt involveret i opklaringen af narkodødsfald blandt unge i byen, men hvem kan hun egentlig stole på?

Line H anbefaler Box

Lige nu lytter jeg til ”Box” i bilen på vej til og fra arbejde - og tænker, der godt måtte være lidt længere køretid! En kvinde bliver fundet dræbt i en rekvisit til et tryllenummer og flere makabre mord følger. Den noget spøjse politikommisær Mina Dabiri allierer sig med den skarpsindige og berømte mentalist, Vincent Walter, i jagten på en uhyggelig seriemorder. Seriøst veldrejet krimi med et højt spændingsniveau hele vejen og introduktionen af et nyt spændende makkerpar i krimigenren.

Inspiration