Personale på Aalborg Bibliotekerne læser lige nu ..

Det vi læser i november 2020

17.11.20
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Ellen har læst 'Det Danmark du kender' af Peder Frederik Jensen

Den socialdemokratiske borgmester, Morten, påkører i en stor brandert avisbuddet Niels. Scenen er sat for bogen med titel efter et socialdemokratisk slogan. De to øvrige hovedpersoner er Mortens velhavende elskerinde, Sigrid, og chaufføren Frank. Bogen har rykket ved mine fordomme om negativ social arv, moral og politik. Jeg må sige, at socialrealismen lever i bedste velgående. Heldigvis.

Pia har læst 'Spejlmanden' af Lars Kepler

Det her er adrenalinsuset, du ikke vil hjem fra! Nervepirrende krimi-gys med min yndlings-kriminalkommissær Joona Linna. En ung pige forsvinder, og i den hæsblæsende efterforskning kommer Joona på sporet af en gerningsmand, hvis ondskab overstiger alt, hvad Joona endnu har set. Hvem er han og hvorfor? Snart bryder helvede løs.

Erling har læst 'Viking: ran, ild og sværd' af Jeanette Varberg

Vores forfædre var nogle barske drenge og piger. De plyndrede, nedbrændte, dræbte, handlede med slaver og erobrede land, men de var også handelsfolk, som forstod at bringe rigdom til Norden. Forfatteren får sat vikingetiden i sammenhæng med den europæiske historie efter Romerrigets fald. Virkelig spændende og interessant læsning.

Jes har læst 'Fortabelsen' af Leena Krohn

Jeg blev aldeles fortryllet. Med et hittegodskontor som ramme er 'Fortabelsen' fortællingen om 14 ting, der bliver indleveret under en kunstfestival i en unavngiven by. Alting har en mystisk skæv undertone; men gang på gang sidder du alligevel og læser om dig selv i en historie om en nøgen kvinde i en telefonboks, møntsystemets forfald eller tabet af en paraply. 

Vita har læst 'Klimakrisens rødder' af Anders Holst Bodin

Vi har frihed og har det materielt godt. Så hvorfor rammer de store folkesygdomme os på psyken? Vi ved, at klimakrisen skal løses, men hvorfor kan vi ikke blive enige om hvordan? Forfatteren leverer en grundig, letlæst analyse af tidens tankesæt og anviser en vej, der går via dannelse. En dannelse, der giver mulighed for at finde mening, blomstre og skabe sammen i forpligtende fællesskaber – lokale som globale.

Line har læst 'Er mor død' af Vigdis Hjorth

Årets mavepuster! En knugende og hudløs roman om svære, indviklede familiedynamikker. Kunstneren Johanna vender hjem til Norge efter 30 år. I alle årene har der ikke været kontakt mellem Johanna og familien, som slog hånden af hende. Plaget af skam, skuffelse og en længsel efter at høre til forsøger den nu 60-årige Johanna at nærme sig sin mor igen.

Inspiration