Det vi læser i maj 2021

17.05.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Jes har læst "Morgenstjernen" af Karl Over Knausgård

Jostein er på jagt efter kvinder, scoops og en relation til sin søn. Kathrine er gravid, men kan ikke udstå tanken om et barn med sin mand. Begge er blot to af de mange skæbner, der på mystisk vis trækkes ud af kurs, da en stor uforklarlig stjerne dukker op over Norge. I små vignetter følger man forvirrede liv krydse i for- og baggrunden for hinanden - og de spørgsmål om liv og død, der dukker op i lyset fra stjernen. Dét her er en kæberasler til dig, der tror, du kender Knausgård. Eller som mig - der led af Knaustrofobi.

Line har læst "Der hvor du ikke vil hen" af Astrid Saalbach

Der, hvor du ikke vil hen, er til den tilværelse og livssitation, du ikke selv er herre over. Astrid Saalbachs stort anlagte slægtsroman om Sigrid og hendes moster Anna i starten af 1900-tallet kredser om kvindeskæbner, den barske tilværelse på Grønlands udkanter, ulykkelig kærlighed og tandlægegerningen (oh skræk og ve!) på et bagtæppe af rammende tidsbilleder.

Vita har læst ”Hvis De lige vil sidde helt stille, frue – dr. Jacobsen er ny på afdelingen” af Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen kender man bedst som krimiforfatter, men her leverer han en sylespids, hylemorsom anekdotisk fortælling om sine 26 år som læge. Tornen i kødet er djøfisering, akademisering af sygeplejerskeuddannelsen, akkrediteringsregimer og ikke mindst Sundhedsplatformen. Han skåner ingen, heller ikke sig selv. Læs den (ikke), før du skal på sygehuset.

Ellen har læst ”Blod ved daggry” af Palle Schmidt

Hauge er lige løsladt fra fængslet, da Jimmy – en gammel ”kollega” – kontakter ham. En pensioneret rocker er myrdet, og Hauge skal finde hans morder. Bogen er fantastisk underholdning. Fuld fart på handlingen fra første side, og en hovedperson man kun kan synes om på trods af hans kriminelle baggrund. Bogen er nr. 3 i en serie, der vil gøre sig bedst ved at blive læst i rækkefølge.

Pia har læst ”Hvis sandheden skal frem” af Sara Ejersbo

Underholdende romance, som udspiller sig i hjertet af København. Da Rebecca vender hjem efter fire år i Singapore, hvor hun har helet sit knuste hjerte, er hun endelig kommet sig over Victor. Men han har ikke glemt hende endnu. En skøn realistisk kærlighedsroman - perfekt til lune forårsdage.

Erling har læst "Pigen fra det store hvide skib" af Mich Vraa

I januar 1951 sejler hospitalsskibet fra København for at behandle sårede soldater i Koreakrigen. Med om bord er sygeplejersken Molly, som har en dunkel fortid og et traume at komme sig over. I Korea bor pigen Yun, og hendes landsby bliver udslettet af en bomberegn. De to skæbner bliver på flettet sammen i denne fantastiske roman.

Inspiration