Det vi læser i juli 2021

13.07.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Erna har læst ’Som boblerne i bækken’ af Ulla Fasting

En medrivende roman om de mennesker, der levede i kølvandet af Struenses henrettelse, og blev en del af oplysningstiden med de store landboreformer. Vi inddrages i deres kampe for deres ideer og tager del i deres familieliv, hvor døden ofte banker på ved fødslerne og hvor kærligheden blomstrer ofte under svære kår. Kvinderne kæmper for at få en uddannelse og de unge mænd sendes i krig i Slesvig.

Pia har læst ’Bekendelser fra en f#ck-up i fyrrene’ af Alexandra Potter

Nells liv er langt fra de lækre Insta-billeder af kvinder i stramt yogatøj, hun ser overalt i sit feed. Som ny-single i 40’erne og fallit med sit firma ser fremtiden sort ud. I sin podcast fortæller hun ublu om livets realiteter, når man er alene og har rod i tilværelsen. For livet ER kompliceret, og måske har andre det på samme måde? Herlig roman til alle der har brug for at trække på smilebåndet, eller trænger til en befriende fortælling om kvinders virkelige liv.

Vita har læst ’Et bedre om man vil' Nelly Sander 

Ane er ung skagbo i 80’erne med alt hvad det indebærer af usikkerhed, venindeloyalitet, drenge, smøger osv. De glade teenageår overskygges af farens problemer med familiens skrantende herreekviperingsbutik og morens dårlige nerver. Ane flytter hjemmefra tidligt, tager på gymnasiet i Frederikshavn og får det hele på afstand. Men nissen flytter med og da hun rejser med sin mand til Oman, møder hun til sin store overraskelse en veninde fra Skagen, som tvinger hende til at konfrontere ungdommens oplevelser.

Ellen har læst 'Nat i Caracas' af  Karina Sainz Borgo

Adelaida er dybt berørt over tabet af sin mor, og samtidig er hendes land, Venezuela med de store oliereserver, præget af en revolution med alt, hvad det indebærer af paramilitære grupper, inflation, mistro og kriminalitet. Tænksom, gribende og meget smuk bog fra et land, man sjældent møder i romaner på dansk.

Line har læst ’Fugl og fisk’ af Linda Skaaret

Hjemstavnsroman om Maj, der vender hjem til Esbjerg og familien, da faren ligger for døden. Romanen kredser om ens plads i søskendeflokken og det stof, der udgør en familie på godt og ondt: begivenheder og erindringer, der har sat spor og præget barndom og relationer i familien. Meget er uudtalt og indforstået ligesom forståelsen har forskubbet sig over tid, når man ser barndommen udefra. En fin og rørende debutroman om at forsone sig med sin barndom og ophav.

Inspiration