Det vi læser i januar 2022

18.01.22
Hvad læser vi egentlig selv, når vi har fri? Vidt forskelligt er svaret - og vi er altid klar med en god anbefaling. Trænger du til feel good, så anbefaler vi "Der vokser et træ i Mostamägg" og ”Kattecafeen”. Er du mere til noget nervepirrende, så kan det være ”Box” eller ”Terapeuten”, du skal kaste dig over. Og det norske mesterværk ”Indkredsning” giver noget af reflektere over.

Vibeke har læst "Box" af Camilla Läckberg

Et nyt makkerpar i svensk krimilitteratur, Läckberg og Fexeus, har sendt først bind i en ny krimiserie på gaden. Bogen præsenterer os for politikvinden Mina, der har et helt hysterisk forhold til renlighed, og hun hyrer en konsulent ind til opklaringen af et bizart mord, hvor ofret findes gennemboret af sværd i en lille kasse, der normalt bruges af en tryllekunstner.

Reserver "Box"

Tine har læst "Et stykke af tiden" af Benn Q. Holm

Vi er i Berlin i 1976. Lige midt i den kolde krig. Canadiske Ben er rejst til det delte Tyskland for at studere arkitektur. Det bliver et år med umage venskaber, mødet med den store kærlighed og et land i stor splittelse med sig selv. Det er en smuk roman om ungdommens gåpåmod og historiens vingesus. Bowie leverer soundtracket og er med som cyklende biperson.

Reserver "Et stykke af tiden"

Anja har læst ’Kattecafeen’ af Charlie Jonas

Katten Mimi, som til daglig bor hos enken Susann, ender på finurligvis hos Maxie, der har en bogcafe. Bogcafeen forvandles hurtigt til en populær kattecafé, hvor Mimi med sine 6 killinger spreder glæde hos alle gæsterne i cafeen. Dette er ikke kun en bog om katte, men også om tre kvinders venskab, kærlighed og hvordan livet pludselig kan ændre sig til det bedre - måske på grund af en kat. En skøn feel good roman (læs den især hvis du elsker katte… og kage).

Reserver "Kattecafeen"

Mathias har læst ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” af Celeste Ng

Marylin og James har enorme ambitioner for deres datter Lydia. Hun skal være populær, vellidt og studere medicin. Men Lydia har det svært i skolen og løgnene begynder at hobe sig op for at kunne klare presset. Men en morgen bliver Lydia fundet druknet i en sø i nabolaget. Marylin vil finde gerningsmanden, mens James omsluttes af skyld. Lydias storebror er overbevist om, at et lokalt udskud står bag. Kun lillesøsteren ved, hvad der i virkeligheden skete. Et psykologisk drama, som undersøger familierelationer, sorg, ensomhed, racisme og forældres ambitioner.

Reserver "Alt det jeg aldrig fortalte dig"

Morten har læst “Binge: 60 stories to make your brain feel different” af Douglas Coupland

Coupland er tilbage i vanlig god stil. Dette værk, som ved første øjekast fremstår som en novellesamling, er godt nyt til alle, der elskede hans populære tidlige romaner som Generation X, JPod og Microserfs. Bogens noveller er forbundet med tynde handlingstråde og referencer, der pirrer nysgerrigheden, og det er svært at stoppe med at læse igen. Deraf titlen Binge!

Reserver “Binge: 60 stories to make your brain feel different”

Mette har læst ”Indkredsning” af Carl Frode Tiller

Centrum i romanen er David, der har mistet hukommelsen. Hans ungdomsvenner/kærester og stedfaren fortæller hver sin historie om deres relation til David, men især om dem selv og deres eget liv. Dialoger og følelser er hudløst ærlige og genkendelige, men samtidig er bogens omdrejningspunkt, hvordan alle opfatter sig selv og hinanden helt forskelligt. Jeg glæder mig til to’eren og tre’eren.

Reserver "Indkredsning"

Ditte har læst ”Tirsdagsklubben” af Anna Fredriksson

Karin har været gift med Sten i 35 år, da han pludselig får en hjerneblødning. Nu handler alt om hospitalsindlæggelse og genoptræning, og Karin må tage orlov fra sit job. For at give sig selv lidt fri indimellem, tilmelder hun sig et madlavningskursus. Her møder hun første gang andre ligesindede mad-entusiaster. En livsbekræftende bog om, at det aldrig er for sent at gøre noget andet.

Reserver "Tirsdagsklubben"

Line D har læst ”House of Earth and Blood” af Sarah J. Maas

Bryce Quinlan arbejder for en antikvitetshandler om dagen og fester om natten i den storslåede Crescent City. Lige indtil en frygtløs morder begynder at hærge og ødelægger hele Bryces liv. Sammen med den faldne engel, Hunt Athalar, skal hun forsøge at finde morderen. ”House of Earth and Blood” er til alle fantasyfans – men pas på, bogen vil ødelægge dig fuldstændig, så god er den!

Reserver "House of Earth and Blood"

Matilde har læst "Terapeuten" af B.A. Paris

Alice og hendes kæreste Leo flytter til et eksklusivt indhegnet kvarter i London. Mens Leo er på farten med arbejdet, er Alice overladt til sig selv i det store hus, og det varer ikke længe før hun opdager at Leo har holdt en forfærdelig hemmelighed om huset skjult for hende. Alice forsøger at blive venner med naboerne, for at få mere at vide, men er de overhovedet til at stole på? Jeg har læst flere romaner af B.A. Paris, som er en mester i at skrive psykologiske spændingsromaner - Terapeuten slugte jeg på én dag!

Reserver "Terapeuten"

Lone har læst "Der vokser et træ i Mostamägg" af Britt Karin Larsen

Romanen er første bind af 7 om en gruppe finner der har slået sig ned i skovene mellem den norsk/svenske grænse i det 19. århundrede. Historien drager læseren ind i de barske vilkår for overlevelse i og med naturen. Om overtro og gamle traditioner der udfordres af kristendommen men også om kærligheden og fortabelsen. Kunne du lide Sværkeslægten og Mobergs udvandrene så vil du med sikkerhed også nyde denne serie.

Reserver "Der vokser et træ i Mostamägg"

Inspiration