Det vi læser i februar 2023

27.02.23
Se her hvad ansatte ved Aalborg Bibliotekerne på det seneste har læst af gode bøger og kan anbefale på det varmeste.

Tine anbefaler ” Sorthuset”

Peter Mays krimi er en barsk og forblæst fortælling. Fin Macleod fra Edinburghs politi bliver sendt tilbage til sin fødeø for at opklare et mord. Med i bagagen har han en stor personlig sorg. Pludselig står han ansigt til ansigt med alt det han flygtede fra. Fin kommer til at stå i mange dilemmaer på den barske stormomsuste ø hvor alle kender alle og hvor en morder er på fri fod.

Rikke B anbefaler "Helvede"

Endelig kom jeg i gang med at læse Erland Loe – hurra for det! Mød Rakel, som efter en træls skilsmisse må flytte i rækkehus, hvilket hun finder aldeles småborgerligt. En dag finder hun en lem under et blomsterbed. Den fører lige lukt ned i Helvede og her møder hun Fanden selv. En pæn mand i nydeligt hørtøj, men trods den gensidige tiltrækning er det faktisk ret svært at være kæreste med en hvis moral er så anderledes end ens egen. Jeg småfniser endnu….

Line H anbefaler "Et casestudie"

London 1965. En ung kvinde mistænker den karismatiske men også stærkt kontroversielle psykoterapeut, Collins Braithwaite, for at have drevet hendes søster til selvmord. Hun starter i terapi hos Braithwaite under falsk identitet for at finde sandheden. Intet er som det ser ud i denne psykologiske thriller om magt og manipulation, hvor forfatteren leger med læseren og nyder at så tvivl om, hvad der er sandt eller falsk, fakta eller fiktion. Det lugter af true crime uden at være det.

Ditte anbefaler ”Lillys Danmarkshistorie”

Gennem fire generationer følger man kvinderne i forfatterens familie. Det er en gennemgribende, detaljeret Danmarksfortælling – fra oldemødrenes skudsmålsbøger over arbejderbevægelsens betydning og helt frem til forfatterens nutid. Nok er kvinderne hovedpersoner, men det er lige så meget en bog om opfattelsen af køn gennem tiden. Jeg var især betaget af de mange fotos, der fungerer som et godt supplement til teksten. For den historieinteresserede, feministiske læser er det spændende læsning.

Anja anbefaler ”Friends, lovers and the big terrible thing : a memoir”

Matthew Perry har skrevet en biografi om sin barndom, karriere og kampen med alkohol og stoffer. For første gang fortæller han med egne ord, om hvordan han blev verdenskendt i den succesfulde serie ”Venner”, hvordan han op til flere gange var tæt på at dø, og hvordan han har kæmpet med sin afhængighed. En bog, der  går helt tæt på skuespilleren bag karakteren Chandler, så hvis du ligesom jeg er fan af ”Venner” er den et must read.

Line D anbefaler ”Drengen, muldvarpen, ræven og hesten”

Det er nok den mest hjertevarme og rørende historie, jeg længe har læst. Drengen, muldvarpen, ræven og hesten slår følgeskab i jagten på at finde vej. De rejser gennem sneklædte landskaber og blomsterenge og deler deres tanker om kærlighed, venskab og håb. Den meget simple streg i illustrationerne samt de mange fantastiske råd, går lige i hjertet.

Mathias anbefaler ”Yd efter evne, nyd efter behov”

Familierelationer er ikke altid lette, hvilket er omdrejningspunktet i denne samtidsroman. Søstrene Lea, Rakel og Linda er ved at give op på hinanden. De ser ikke deres egne fejl og mangler, og deres misforståede gode intentioner giver endnu flere knuder på tråden. Hvem tager ansvaret, siger undskyld og rækker i sidste ende ud? Olaug Nilssens prisbelønnede roman er både intens, humoristisk og sympatisk med masser af stof til eftertanke.

Inspiration