Det vi læser i august 2021

23.08.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Morten har læst 'At home in the world' af Thich Nhat Hanh

Mindfulness og meditation kan være flyvske størrelser. Zen-mester Thich Nhat Hanh er en central figur i indførelsen af denne praksis til den vestlige verden. I denne tekstsamling illustrerer han med nedslag i sit eget liv på fornemste vis den grundlæggende, buddhistiske tankegang. Uden sammenligning den enkleste (og bedste) introduktion til meditation, nærvær og mindfulness, jeg til dato har læst.

Mette har læst 'Det utilgivelige' af Trine Lykke Loughran

En strandtur til Vestkysten forvandles til et mareridt, da Kaya og Franks 4 årige datter Martha pludseligt forsvinder. Som dagene går får forældrene sværere og sværere ved at holde sammen, og spørgsmålet om skyld begynder at gnave. Ikke mindst da politiet begynder at interessere sig for, at Kaya efter Marthas fødsel gennemgik en svær fødselsdepression. Jeg synes romanen på samme tid var både ubehagelig men også virkelig fængende læsning – og slutningen gav mig virkelig en mavepuster.

Line D har læst 'Highfire' af Eoin Colfer

'Highfire' er 'Pete’s Dragon', der møder 'True Detective' med en lidt små naiv ung mand, Squib, der skal forsøge at tjene penge, en korrupt og amoralsk politimand, Hooke, og en vodkadrikkende drage, Vern. Det hele udspiller sig i Louisianas sumpe. Det er en ret dyster fortælling, men med en fantastisk humor og samspil mellem især Squib og Vern, der må stå sammen mod den fælles fjende. Skål og god fornøjelse.

Ditte har læst 'Boghandlen ved Themsens bred' af Frida Skybäck

Charlotte arver pludselig en gammel, konkursramt boghandel i London af sin moster, som hun aldrig har mødt. Efter mødet med boghandlens hjertevarme personale samt forfatteren William, er Charlotte dog ikke længere så sikker på, om hun vil sælge butikken… En rigtig feel good roman fyldt med litterære referencer ind i mellem, som en ekstra hyggelig feature for alle bogelskere derude!

Mathias har læst 'Sødbitter' af Stephanie Danler

Tess flytter fra landet til New York med få dollars på lommen. Hun søger derfor arbejde i nabolaget og lander et job på en af byens mest hippe og eftertragtede restauranter selvom, hun kender intet til kantareller, østers eller vin. Tess indser hurtigt, at hun må være knivskarp, for i restaurationsbranchen er det kun de hårdeste, der overlever. Det sociale hierarki er barskt, men alligevel bliver hun forelsket i sin nye restaurantfamilie. 'Sødbitter' er en beskidt og sanselig udviklingsroman om restaurationsbranchen i verdens største by.

Line H har læst 'Mrs. Westaway er død' af Ruth Ware

Da den unge og fattige Hal Westaway modtager brev om, at hun skal arve en rig ukendt bedstemor, falder udsigten til en arv på et tørt sted og hun tager tøvende men forventningsfuld afsted. Mødet med familien Westaway bliver alt andet end hyggeligt, for der er mange skjulte dagsordener og hvem kan Hal stole på? Er du bare lidt anglofil som undertegnede og elsker mystiske herregårde, dystre familiehemmeligheder og ublodig spænding, så er dette bogen for dig.

Inspiration