Det vi læser i april 2021

13.04.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Matilde har læst ”Du skulle være gået” af Daniel Kehlmann

En fantastisk lille surrealistisk perle af horror, mystik og sci-fi. Et ungt par og deres lille datter lejer en hytte i bjergene, så manden kan få ro til at færdiggøre sit filmmanuskript. Der går dog ikke længe før skænderier og foruroligende episoder opstår. Billeder, der forsvinder og dukker op igen, gange der bliver længere og stemmer fra personer der ikke burde være i hytten. Et skønt virvar af tanker og brudte sætninger, som sætter hjernen på overarbejde på alle 90 sider.    

Mathias har læst ”Casper” af Martin Kongstad 

Ærlig og usædvanlig. Det er de ord, der bedst betegner Martin Kongstads biografi om Casper Christensen. Med uindskrænket adgang til forsømte venskaber, ekskærester, dagbøger, anekdoter og skandaler får vi kortlagt Caspers karriere i orkanens øje til hans nye tilbagetrukne liv på landet. Martin Kongstads litterære formåen skinner igennem hver eneste side, mens han maler et noget anderledes portræt end forventet.

Ditte har læst ”Dit selvhelbredende sind” af Mette Louise Holland

En enormt interessant bog om sindets medfødte sundhed. Ultrakort fortalt handler det om, at tanker skaber følelser. Med bogen får man en forståelse for hvordan sindet bygger på de tre principper – tanker, bevidsthed og livskraft. Det fantastiske er, at man ikke engang behøver at forstå principperne fuldstændig for at mærke en forandrende effekt i sit liv. En meget stor læseoplevelse!

Mette har læst ”Året med 13 måneder” af Åsa Linderborg

2017 og 2018 blev en helt speciel periode for tidligere kulturchef på svenske Aftonbladet, Åsa Linderborg. MeToo-sagerne ruller i Sverige og kulturchefen advarer mod at tilsidesætte retssikkerheden samtidig med, at hendes egne artikler sættes i forbindelse med en teaterchefs selvmord. Kort efter forlades hun af sin kæreste gennem otte år. Han har mødt en yngre kvinde. I dagbogsoptegnelser fra hele perioden reflekterer Åsa over både de private og samfundsmæssige dilemmaer.

Tine har læst ”Kvinden i den lilla nederdel” af Natsuko Imamura

Kommer du også nogle gange til at digte historier om de mennesker du ofte møder på din vej? Så er denne afdæmpede japanske roman måske også noget for dig. Det er nærmest en slags Helle Helle på japansk. Fortælleren er besat af kvinden i den lilla nederdel. Dag for dag kortlægger hun kvindens færden gennem byen. Men ufrivilligt afslører beskrivelserne mange hemmeligheder om hende selv. Det er en stilfærdig men også klaustrofobisk læseoplevelse.

Vibeke har læst “Margrete I” af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Forlovet som 5-årig, gift som 10-årig og mor som 15-årig - sådan begyndte livet for Margrete I. Hun blev senere den, der samlede Norden, og hun var uden tvivl den største politiske begavelse i nordisk middelalder. Marstrand-Jørgensen leverer et fremragende og levende portræt af en kvinde og dronning. Det er langt den bedste historiske roman, jeg nogensinde har læst.

Inspiration