Det digitale bibliotek er åbent

13.03.20
Selvom vores fysiske biblioteker er lukket, har vi heldigvis masser af digitale tilbud indefor både fakta og fiktion, som du kan bruge hjemmefra.

På Aalborg Bibliotekerne er der fortsat åbent i vores digitale ”filial”. Der er både databaser og adgang til konkrete værker. Hvad enten du søger statistik, en fagbog, en børnebog, en hårrejsende gyserfilm, en aktuel dokumentarfilm eller en rørende roman. Mulighederne er mange. Og du kan dermed også, hvis du er hjemme med børnene finde noget, så de kan holde sig varme i forhold til undervisningen i skolen. 

Du kan eksempelvis finde ebøger og lydbøger på eReolen og du kan finde film på Filmstriben
Har du lyst til at læse magasiner, lytte til koncerter, se gamle danske film, læse fagbøger eller romaner på engelsk, så gå på opdagelse i vores mange digitale tilbud, hvoraf en del giver adgang hjemmefra.

eReolen Go! finder du et stort udvalg af bøger til børn i alle aldre.

Til alle vores digitale tjenester bruger du dit cpr.nr. og din pinkode til biblioteket og på visse af tjenesterne er der begrænsninger. 

Er du studerende, står vi klar til at hjælpe dig med online kilder. Du kan kontakte vores landsdækkende service biblioteksvagten

Filmstriben

En sand skattekiste af film, brede og smalle, fiktion og fakta, for børn og voksne. Vi kan fx anbefale:

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre
Amelie har haft en meget speciel opvækst. Hendes far har aldrig vist kærlighed eller ladet Amelie gå i skole og lege med andre børn pga. en imaginær hjertefejl. Et livsbekræftende fransk mesterværk

Jeg er William
En skøn tragikomisk familiefilm om drengen William. Williams far er død i en trafikulykke og hans mor er psykisk syg. Heldigvis bor William hos sin morbror Niels, der er førtidspensionist, hasardspiller og hæler.

EM 92 - fra to sider
Hvis du er til fodbold, kan du genskabe en helt special magi fra 1992 sammen med denne glimrende dokumentarfilm ”Det var Danmark” eller denne fine, fine spillefilm ”Sommeren 92”.

eReolen – både lydbøger og ebøger til hele familien          

22.11.63
Her har du en Stephen King-roman der vil underholde dig de næste MANGE timer. Gymnasielæreren Jake Epping bliver via en tidstunnel sendt tilbage til USA i 1958 med den klare mission at eliminere Lee Harvey Oswald for at forhindre Kennedy-mordet og dermed ændre historiens gang. Den kan lånes som både ebog og lydbog: 

Ambassadøren: en bog om Michael Laudrup
En fornem bog om Danmarks bedste fodboldspiller. På baggrund af samtaler og interviews med fodboldspilleren Michael Laudrups (f. 1964) tidligere trænere, spillerkolleger, familie o.a. fortælles om hans lange karriere som professionel fodboldspiller i udlandet, som ebog lige her.

Mestertyven Vips – bind 1 og 2
Glimrende krimier for børn og unge, rent guf – de voksne kan også nyde dem. 13 årige Karoline også kaldet Vips er på vild flugt fra både politiet, hensynsløse forbrydere og de mystiske Grå Herrer, der alle vil have fat i det ældgamle indianske totem Vips og hendes far er kommet i besiddelse af. Både som ebøger og lydbøger

Oprindeligt skrevet af Randers Bibliotek.