Den smertefulde længsel

27.06.22
Fertilitetsbehandling er på dagsordenen i litteraturen.

Tabuer bliver brudt og fordomme bliver udfordret, når fertilitetsbehandling i disse år kommer på den litterære dagsorden. Ventetid og ensomhed. Ægløsning og skemalagt sex. Det spinkle håb om at denne gang vil det lykkes og i næste nu den altoverskyggende angst for at miste. Den smertefulde længsel efter at sætte børn i verden fylder hele hverdagen ud men er så svær at snakke om med andre, der ikke har prøvet at stå i samme situation.

Litteraturen kommer på banen der, hvor gode råd og opmuntrende bemærkninger ikke hjælper. Gennem litteraturen kan du prøve at mærke hvordan det føles og mærke, hvor meget det fylder.

Tine Høeg skrev sin roman Sult, da hun selv kæmpede for at blive mor samtidig med at hun skulle være en mor for sin kærestes to børn. Det dilemma manglede hun selv en bog, der belyste. Romanen Sult er sårbare, rå og udfordrende refleksioner fra den svære fertilitetsbehandling.

Her er et udvalg af andre bøger, der både kan læses af dig der er i fertilitetsbehandling og af dig der er tæt på en, der kæmper for at blive forældre.

Inspiration