Candymonsters

Brætspil. Sukkersødt kagekorstog for de yngste

Med bævrende læber kuldsejler din verdensopfattelse. En katastrofe, der varsler ragnaroks snarlige kommen med større lunger end selv den mest ihærdige valdhornist, har indfundet sig i dit uhjælpeligt forberedte hjemsted. Slikbutikken er plyndret af vingummivandaler, der absolut ikke ønsker at dele, og slet ikke kender begreber som fredagsslik endsige basal mundhygiejne.

Heldigvis kradser krisen også hos lakridslømlerne, der har valgt at begrave deres hittegods rundt omkring i byen. I rollen som kandiskriger skal du generobre slikket, nedsable marcipanmisdæderne og finde deres hemmelige hule, hvor størstedelen af byttet er gemt.

Teknisk oversigt

  • 8+ år
  • Spilletid 30+ minutter
  • 2-4 spillere
  • Dansk regelsæt

Blå ugler i æblemosen

Med en håndfuld terninger afmåler du hver runde, hvilke bolsjebøller du kan besejre. Der er altid fire sliksjufter på spil, der har forskellige værdier og gevinster. Rammer du et beløb, der går lige op med et af chokocharlatanernes, må du rykke det antal felter der står i deres gevinstfelt. Derudover vinder du også nøgler, der kan bruges på eftertragtede kister, der gemmer på bonusslik.

På hvert felt ligger der slik begravet. Er du heldig nok til at rykke over et felt der stadig gemmer på slik, må du tage det med dig som point. Som et lille aber dabei er der et fåtal af fritgående flødebollefanatikere, der med det samme stopper din færden og tur, skulle du vende en af deres brikker. Dog kan du trøste dig med, at du i det scenarie sikkert er foran på brættet, og dem bag dig kun kan trave over tomme felter, mens du sunder dig over dit klammeri med kagekaloriussen.

Med tand skal slik tygges

Det søde liv som tyggegummiterrorist er hårdt og ubarmhjertigt. Men det er jo kun en fordel for dig, at de står så godt for hug. Candymonsters er let at gå til, med tilpas mange regler og finter så de yngste ikke keder sig, mens de formodentligt propper sig med slik under slagets gang. Forestil dig Yatzy og Hønemor med moderne islæt og rullet i afstemt muscovado.

Ønsker du lidt kontekst til dit afkoms fredagsslik, så har du her en fin pakke, der ikke tager for lang tid at tygge sig igennem. Det enorme fokus på tilfældighed betyder, at det ikke skal tages så tungt hvis du taber. Kender du dog et barn eller barnlig sjæl, der har det med at tage tab tungt, anbefales det at lade dem gå først, da det pointmæssigt er en til tider uoverstigelig fordel.

Lån brætspillet Candymonsters

Tags
Inspiration