Gul, hjemmelavet drage flyver lavt på aftenhimlen over åben mark.

Byg din egen drage

To blomsterpinde, stof, plastik, karton – eller en gammel plakat, tape og en lang line. Så simple er ingredienserne til en herlig sommeraktivitet.

I Kina har drageflyvning været kendt i mere end 5.000 år. Kinesiske drager er ofte malet i flotte farver og komplicerede mønstre. Nogle er fyldt med øjne, så man næsten fornemmer, de er levende og ser ned på verden under dem.

Men mindre kan gøre det, for det er sjovt at bygge og flyve med drage. Faktisk siger man, at det fjerner sorger og bekymringer at sætte en drage op. Og noget er der om snakken; det er i hvert fald svært at være vred eller nedtrykt, når vinden først løfter dragen op og linen strammer til. Så erman er tvunget til at løfte blikket og se mod himlen.

Byg den selv

Det er sjovt og ikke særligt svært at bygge sin egen drage af et par pinde og papir. Og så er det en god aktivitet, som hele familien kan være med til.

Du kan finde hjælp og inspiration i samlingen af bøger herunder; både til de simple og de lidt sværere, der både kan svære i flere lag og styres ved hjælp af flere liner. 

Der findes også mange hjemmesider, hvor man kan lære mere om drageflyvning. Klik for eksempel forbi Dansk Drageklub
 

- Og husk, som et gammelt kinesisk ordsprog siger: Det er med drager som med mennesker, det er i modvind, de stiger op!

God vind!

Inspiration