Vores to spilnørder Thomas og Jacob opslugt af et brætspil

Brætspilsnostalgi til vinterferien

Med genudgivelsen af HeroQuest i mente, kigger vores brætspilsbibliotekarer Kristian og Kiri på spil, der vækker nostalgien

Nu er det her endelig, og vi har anskaffet det! Det ultimative nostalgispil fra barndommen; HeroQuest! Æsken med barbaren der svinger et sværd på forsiden er helt legendarisk, og kunne findes i rigtig mange børneværelser midt i halvfemserne.

HeroQuest har i flere år været enormt svært at få fat i uden at skulle betale det hvide ud af øjnene, men nu er det altså tilgængeligt for alle - også på biblioteket!

HeroQuest er stadig et godt spil vi sagtens kan anbefale. Du indtager en af de 4 roller; troldmanden, elveren, dværgen eller barbaren og skal i bedste rollespilsstil, sammen med dine venner kæmpe dig igennem spændende scenarier. I forbindelse med genudgivelsen har HeroQuest fået en opdatering med flotte nye figurer og andre brikker, men magien er den samme!

Herunder har vi samlet en liste over spil vi selv har spillet – spil, der stadig holder i 2022 – og f.eks. kan spilles med børnene her i vinterferien.

Har I mod på andre samarbejdsspil, hvor i sammen skal kæmpe jer gennem forskellige scenarier i rollespilsstil kan de sidste fem på listen varmt anbefales.

Mangler i andet at lave så husk at vi på Aalborg Bibliotekerne har over 500 forskellige spil inkl. vores nye puslespilssamling, så hvis I alligevel ikke skal på skiferie i år har I stadig mulighed for at sikre freden og hyggen derhjemme.

Læs mere om muligheden for at låne puslespil her.

God fornøjelse og god ferie!

Inspiration