Person med sokker står på trægulv ved tæppe og en kop med kaffe
Foto: Alex Geerts, Unsplash

Bogtips til din efterårslæsning

10.10.22
Vi går mod mørkere dage, men det betyder til gengæld mere tid til bøger.

Efteråret er en rigtig læseårstid. Det er nu, vi rykker indendøre, og hvad er bedre, end at sætte sig under et varmt tæppe med en kop te og en god bog?

Vi har her samlet en god håndfuld forslag til bøger, du kan læse eller lytte til. 

Vores anbefalinger til din efterårslæsning

"Mit menneske" af Herbjørg Wassmo

Kunstneren Rut og forretningsmanden Gorm har kendt hinanden siden barndommen, men først efter forliste ægteskaber og godt inde i voksenlivet giver de plads til hinanden. Deres kærlighed er stor og sammen søger de et liv med større indhold. Velskrevet og gribende roman til læsere af nordisk litteratur.

"Mit menneske" er en uafhængig fortsættelse af romanen "Det syvende møde" 2001. Så hvis du ikke har læst den, er den også fantastisk efterårslæsning.

"Unge Mungo" af Douglas Stuart

Stærk skæbnesfortælling om teenageren Mungo, vokser op i et meget barskt miljø i Glasgow. Han forelsker sig i en dreng, og det er det eneste lyspunkt i hans liv, men kærlighed mellem to mænd er slet ikke en mulighed i det miljø.

Lyder "Unge Mungo" som noget for dig, bør du også læse forfatterens debutroman fra sidste år, "Shuggie Bain". Den er også en barsk roman fra 1980'ernes Glasgow om en følsom drengs hårde opvækst med en alkoholiseret mor.

"Brænd alle mine breve" af Alex Schulman

Medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.

"Det vågne hjerte" af Merete Pryds Helle

Da Lis i det tidlige forår i 1984 bliver overfaldet i Utterslev Mose, forandres hendes liv totalt. For at bearbejde sine oplevelser, tager hun til Kvindehøjskolen i Visby, hvor opgøret med patriarkatet planlægges. Med Lis i centrum som en ung, søgende kvinde med længsel efter både frihed, kærlighed og karriere tegnes et billede af Danmark i opbrud i 1980'erne.

"Det vågne hjerte" er en selvstændig fortsættelse af "Folkets skønhed" og "Vi kunne alt", som også er fantastisk efterårslæsning.

"Damaskus" af Iben Albinus

Sigrid udstationeres i Damaskus for en skandinavisk telegigant i håb om at hjælpe demokratiet på vej i Syrien og efterlader mand og barn i Danmark. Året er 2011, og det arabiske forår spirer. Da regimet tager brutale midler i brug for at slå oprøret ned, siger Sigrid ja til en ikke ufarlig opgave for den danske efterretningstjeneste.

Damaskus er en spændingsroman om venskab og forræderi, om kærlighed og krigsforbrydelser og om, hvor forbandet svært det er at være et godt menneske i mødet med ondskab.

Det forunderlige cirkus af Elizabeth Macneal

En roman om victorianske freakshows, kærlighed og magt.
Nell bor i en kystby i det sydlige England, i året 1866. Hendes hud er plettet af modermærker, og hun ser anderledes ud end alle andre.

Hendes far sælger hende til et omrejsende cirkus. Det svigt viser sig at være adgangen til en ny, forunderlig verden med venskaber og et beundrende publikum, men der er en pris.

Lån "Det forunderlige cirkus"

Inspiration