Børnehavelivet fuld af leg, konflikt og læring

01.09.22
Snyd ikke jer selv for denne herlige billedbogsserie om hverdagen i børnehaven Smørblomsten.

Der er altid fuld fart over feltet, når ungerne er i gang på kørebanen i børnehaven Smørblomsten. Kørebanen er børnehavens legeplads med masser af spændende køretøjer. 

Serien ”Kørebanen” er en fantastisk billedbogsserie bestående af tre historier om hverdagen i en (svensk) børnehave. Alle tre bøger kredser om venskab, hjælpsomhed, samarbejde og konflikthåndtering pakket ind i en fængende historie tilsat lidt drama og sjov. De afspejler genkendelige situationer og indfanger forskellige følelser, der opstår både, når man leger godt eller der opstår konflikter og tingene ikke går som forventet. Sproget er virkelig godt og lige i øjenhøjde med målgruppen, så man får følelsen af at være med lige der midt i Smørblomsten.

De er lige oplagte at læse derhjemme eller i børnehaven - og ikke mindst et hit for bilglade børn. 

Petras politibil

Der skal være fest i Smørblomsten og alle hjælpes ad med at gøre rent. Ambulancen sidder fast i mudderet og kun ved fælles indsats lykkes det børnene at få den fri. Midt i forberedelserne sker der noget mystisk – hvem har stjålet de nybagte kanelsnegle, de skal have til festen?  Petra og politibilen må på banen for opklare mysteriet. Og hun får god hjælp af Addis og Bertil. Det er spændende at prøve at regne ud, hvem tyven er sammen med børnene i Smørblomsten.

Bertils brandbil

Børnene i Smørblomsten skal på udflugt til Lille Skoven, men Bertil har ikke lyst. Han vil hellere køre rundt i den røde brandbil på kørebanen. Alene på kørebanen kan Bertil pludselig lugte røg, som kommer fra Lille Skoven. Han tager affære og får slukket branden men opdager for sent, at det var et lejrbål, som de andre hyggede sig omkring. Bertil bliver ked af det, men ender alligevel som dagens helt i en ny situation.

Addis ambulance

Børnene er gode til at samarbejde om at vedligeholde kørebanen og de er kreative, når der skal laves kørekort til alle. Men i dag kommer alle (lidt) til skade og råber på hjælp. Petra Politibetjent og Bertil Brandmand rykker ud. Addis og hans ambulance vil også hjælpe til, men der er alt for mange børn, som råber på hjælp, og det bliver pludselig alt for overvældende. Heldigvis viser det sig, at Petra og Bertil ved lige, hvad der skal til for at hjælpe Addis og få ham med i legen igen.

Inspiration