Dreng med hovedtelefoner smiler.
Ben Mullins / Unsplash

Børneavisens podcast: Hva' sker der?

Hvordan føles det at undvære skolen og vennerne i et halvt år, og i stedet kun være sammen med sin familie uafbrudt lige så længe? Hvordan lyder et undervandsorkester? Bliver kongen af TikTok ny præsident i Columbia? Og hvorfor får nogle børn egentlig flere myggestik end andre?

Det er er blot nogle af emnerne, som Børneavisens podcast ”Hva´ sker der?”, har set nærmere på i de seneste udgaver.

Engang mente idealister, at barndommen skulle være en nyhedsfri zone. I dag er det slet og ret en umulighed. Og man skal ikke undervurdere børns nysgerrighed. De er meget på nettet, og derfor også vante til nettets nyhedsformidling. Men meget af det er tilrettelagt for voksne, og går let hen over hovedet på dem eller efterlader dem med endnu flere spørgsmål eller usikkerhed. Samtidig er det ikke nødvendigvis de samme nyheder, der er interessante for børn, som det er for voksne.

Derfor udgiver JP/Politiken ”Børneavisen” med nyheder, fascinationshistorier og baggrundsviden, specielt udvalgt og præsenteret til de 9-12-årige. Og nu er den trykte udgave blevet suppleret med en podcast, der hver mandag kan findes på din foretrukne platform. Du kan også finde seneste afsnit her.

Lyt selv med. Måske bliver du klogere?

Redaktionen bag ”Hva’ sker der?” vil gerne forberede børnene på samfundsdebatten ved at fortælle om både det sjove og underholdende, men også de mere seriøse og alvorlige emner, der kan være svære at tale om. Ambitionen er at fortælle historier i børnehøjde.

”Hva´ sker der?” lægger med valg af historier og sit overraskende lydunivers op til fælles lytning, for eksempel i bilen, mens I laver mad eller rydder op. Ved at lytte sammen åbnes også muligheden for undervejs eller bagefter at tale om det, I lige har hørt.

Hvem ved: Måske bliver du også selv klogere? - Vidste du for eksempel, at køer udleder metangas, når de bøvser og at danske forskere derfor har opfundet et pulver, der nedsætter det med 30 procent? Hør hele den historie i ”Hva´ sker der?” fra den 2. maj 2022.

Børneavisen i papirudgave og som app

Hver uge udkommer Børneavisen også i papirudgave. Den første avis kom på gaden i 2018, og i dag læser tusindvis af børn fra hele landet med. Ligesom podcasten tager avisen børnene i hånden i en tid, hvor samfundsoplysning ofte foregår via sociale medier og, hvor fake news florerer.

Reserver Børneavisen i papirudgave her.

Hent også Børneavisens app, som er et digitalt børneunivers, hvor man kan deltage i afstemninger og quizzer, ansøge om at blive børnereporter, tippe redaktionen og meget mere. Appen hedder kort og godt Børneavisen og kan hentes Apple Store eller i Google Play.

Eller fortset selv videre i titlerne nedenfor, der også fosøger at guide børn og unge gennem nyhedsstrømmen.
 

FAKTABOKS

  • Børneavisens podcast ”Hva’ sker der?” henvender sig til børn i alderen 9-12 år og udgives af JP/Politikens Hus. 
  • Hvert afsnit varer mellem 10 og 15 minutter og udkommer om mandagen.
  • ”Hva´ sker der?” kan hentes, hvor du normalt finder dine podcasts.
  • Værten Maja Adjoa er tidligere vært på DR Ultra.
  • Børneavisen er en printavis på 24 sider med nyheder, baggrund og underholdning til børn mellem 9 og 12 år. Den trykte udgave udkommer hver tirsdag. Første gang var i september 2018.
Inspiration