Benjamins solsikkesnor

Benjamin har ADHD. I den nye udgave af Børneavisen fortæller han, hvordan han bruger sin solsikkesnor.

Solsikkesnoren - keyhangeren, der er lige til at tage om halsen og dermed vise, at man har et usynligt handicap og måske har brug for lidt ekstra hjælp eller tålmodighed - går fortsat sin sejrsgang.

Siden Aalborg Bibliotekerne i foråret gik med i projektet, er både apoteker, forlystelsesparker og flere forretningskæder også kommet med i ordningen. De tilbyder nu, ligesom Aalborg Bibliotekerne, gratis snore til deres kunder og gæster – og ikke mindst at vise hensyn til dem, der bærer dem.

Benjamin er glad for sin solsikkesnor

Det er ikke altid let at have et usynligt handicap. I Børneavisen, nr. 184, 16. august, kan man møde Benjamin og Celina, der begge har stor glæde af deres solsikkesnore.

Benjamin, der har ADHD, kan man også møde i Børneavisens podcast ”Hva’ sker der?”, hvor han fortæller, hvordan snoren hjælper ham i flere situationer.

Derudover fortæller den denne udgave af Børneavisen blandt andet også om det indiske næsehorn, der er i fremgang i Nepal. Om Tobias, der besøger en brandstation. Og om børns kreative bud på, hvordan vi løser klimaproblemerne.

Bestil Børneavisen

Lyt til den nyeste udgave af Børneavisens podcast ”Hva’ sker der?”

Læs mere om hvordan I får fat i en solsikkesnor

FAKTABOKS

• Børneavisen er en printavis på 24 sider med nyheder, baggrund og underholdning til børn mellem 9 og 12 år. Den trykte udgave udkommer hver tirsdag.

• Børneavisens podcast ”Hva’ sker der?” henvender sig til børn i alderen 9-12 år og udgives ligesom den trykte avis af JP/Politikens Hus. Hvert afsnit varer mellem 10 og 15 minutter og udkommer om mandagen. ”Hva´ sker der?” kan hentes, hvor du normalt finder dine podcasts. Værten Maja Adjoa er tidligere vært på DR Ultra.