Ane Riels "Harpiks" på det store lærred

13.12.19
Ane Riels prisbelønnede roman Harpiks kommer nu i biografen

"En udansk blanding mellem Captain Fantastic og Hushpuppy" kalder anmelder ved filmmagasinet Ekko, Nicky Bruun, den nye danske spillefilm, Harpiks.

Filmen indskriver sig altså i en genre af film, der handler om mennesker, som har valgt at leve på kanten eller uden for det etablerede samfund. Og hvordan særligt børnene, der vokser op i sådanne parallelsamfund, hvor virkeligheden er defineret af de voksnes censur, klarer sig.

Filmen, som er instrueret af newzealandske Daniel Borgman, baserer sig på Ane Riels roman af samme navn fra 2015, har premiere i biografen den 12. december.

Romanen bag filmen

Pigen Liv vokser op på en afsidesliggende gård på øen Hovedet, hvor hun lever isoleret med sin ekstremt fede mor og traumatiserede far, der som resultat af tilværelsens tab og ulykker har trukket sig bort fra omverdenen og lever som ekstrem samler.

Liv er indoktrineret med forestillingen om, at verden udenfor er farlig og fyldt med ondskab, og i dette lille parallelsamfund udspiller hendes forholdsvist lykkelige barndom sig.

Indtil omverdenen begynder at trænge sig på ... Og hvor er så egentlig ondskaben?

Foretrækker du at læse bogen før (eller i stedet for) filmen, eller er du blevet nysgerrig på Ane Riels forfatterskab i øvrigt, så kan du låne Harpiks og hendes andre romaner nedenfor.
 

Inspiration