Billede af forskellige årstider

Årstider - En bogcafe om årets gang

06.09.21
Bøger til de mørke vinteraftener og til de lyse sommernætter. Bøger, der kan nydes ude i den første forårssol eller indendørs i en blæsende efterårsstorm.

Forår, sommer, efterår og vinter. Årets gang med det skiftende vejr og lys påvirker os, men har du prøvet at vælge en bog efter årstiden? På efterårets første bogcafe anbefalede vi bøger til de mørke vinteraftener og til de lyse sommernætter. Bøger, der kan nydes ude i den første forårssol eller indendørs i en blæsende efterårsstorm. Bogcafeen blev fortalt af Jes Folden Hyldig og Tine Eggertsen fra Aalborg Bibliotekerne. Trio d'Anche spillede musik for obo, klarinet og fagot fra alle årstider.

Rikke Bakman: Glimt

Tegneserie. I løbet af en enkelt dag i 1980'erne i familiens sommerhus ved Vesterhavet oplever den 6-årige Rikke både at falde ud af en bil, at få myrer i tissekonen samt at overvære de voksnes mærkværdige opførsel på nærmeste hold.

Lån tegneserien Glimt af Rikke Bakman

Solvej Balle: Om udregning af rumfang. Bind 1

Tara og Thomas bliver fanget af en dag der bliver ved med at gentage sig selv. Tara oplever den 18. november igen og igen, mens Thomas intet genkender og oplever dagen, præcis som man kan forvente, spritny og ukendt.

Lån titlen Om udregning af rumfang af Solvej Balle.

Domenica De Rosa: To uger i Toscana

Syv håbefulde forfattere er taget på et to ugers skrivekursus på Castella della Luna i det smukke Toscana. Den varme sol, den lækre mad og de smukke omgivelser nærer både forfatterdrømme, kærlighed og jalousi.

Lån titlen To uger i Toscana af Domenica De Rosa

Josefine Klougart: Om mørke

Lyrisk prosa bl.a. om forholdet mellem mand og kvinde, og udsyn der ændrer sig, alt efter om det ses i mørke eller lys.
Titlen Om mørke findes også på eReolen.

Lån titlen Om mørke af Josefine Klougart

Rosa Liksom: Kupé nr. 6

En ung, finsk kvinde og en midaldrende russer kører i samme kupé med tog gennem det iskolde Sovjet i midten af 1980'erne. Den lange rejse fører dem gennem mange fortællinger og et land på sammenbruddets rand.
Titlen Kupé nr. 6 findes også på eReolen.

Lån titlen Kupé nr. 6 af Rosa Liksom

Leonardo Padura: Forårsblæst over Havana

Krimi om kriminalkommissær Mario Condes opklaring af mordet på den unge gymnasielærer Lissette Núñes Delgado, og samtidig en skildring af Condes ensomme og søgende liv i Havana i 1989. Serie: Havana-kvartetten.
Titlen Forårsblæst over Havana findes også på eReolen

Lån titlen Forårsblæst over Havana af Leonardo Padura

Ali Smith: Efterår

101-årige Daniel Gluck ligger i sin seng på plejehjemmet, i en søvntilstand, der varsler snarlig død. Hans usandsynlige ven siden hun var otte år, og han allerede gammel, Elisabeth Demand, sidder ved hans seng og læser. I en serie af flashbacks hører vi om deres liv, og hvordan de mødtes i 1993. Serie. Samhørende: Efterår, Vinter, Forår, Sommer.
Titlen Efterår findes også på eReolen

Lån titlen Efterår af Ali Smith

Tarjei Vesaas: Vårnat

Gribende roman om to søskende, der under dramatiske begivenheder konfronteres med de voksnes problemfyldte verden.
Titlen Vårnat findes også på eReolen

Lån titlen Vårnat af Tarjei Vesaas

Inspiration