5 gode børnebøger
5 herlige børnebøger

5 herlige billedbogsserier

07.08.19
Glæd jer til at møde Betty, Lasse-Leif, Skrækkelige Rikke, Kamma og Sally. Er I hjemme hos jer til sjove og fængende billedbogsserier med noget på hjerte? Så må I ikke snyde jeres unger for disse herlige billedbogsserier.

Betty

Bøgerne om Betty handler om hverdagssituationer, som opleves suverænt gennem den 4-årige Betty. Der er genkendelse for den moderne småbørnsfamilie både hvad angår de evigtgyldige tematikker og i de moderne tegninger, som er fulde af små skæve hentydninger og morsomheder for de voksne læsere. Alberte Winding har en særlig sans for at leve sig ind i en 4-årigs univers og fantasi og kombineret med Rasmus Bregnhøis moderne illustrationer, er historierne om Betty intet mindre end fantastiske. De minder os om, at voksne og børn oplever tingene forskelligt. Fremragende godnatlæsning for de 3-5-årige.

Betty-serien er skrevet af Alberte Winding og der findes 9 bøger i serien

Kamma

Historierne om den viljestærke Kamma fokuserer på følelser og selvstændighed. Mange forældre vil kunne nikke genkendende til scenarierne med selvstændige og handlekraftige børn, der kan og vil selv. Det er svært ikke at trække på smilebåndet af den slet skjulte humor, der også er pakket ind i historien til de voksne. Situationerne opleves ubetinget fra Kammas perspektiv, og man bliver som forælder kærligt mindet om, at der også skal være plads til lidt sjov og ballade i hverdagen, og at tingene ikke altid behøver være så nagelfaste. Universet og illustrationerne er til den pigede side, hvorfor de nok i højere grad vil appellere til de 4-6-årige selvstændige piger.

Kamma-serien er skrevet af Cecilie Wallengren og der findes 3 bøger i serien

Lasse-Leif

Mette Finderups serie om drengen Lasse-Leif og hans slaskedukke Luske-Lise er så absolut en herlig serie for de 2-4-årige. Det fantastiske og helt centrale i serien er makkerparret, som altid på kreativ vis finder en løsning til at opnå det, de vil, selvom mor siger nej. Her er ingen løftede pegefingre og oplevet fra barnets synsvinkel kan man kun klappe i hænderne over Lasse-Leifs og Luske-Lises fantasi og opfindsomhed. Miljøet og temaerne, som serien tager op, er genkendelige og rammer lige ned i børns fantasi og interesser i den alder. Historierne er i øjenhøjde med sit publikum og en særlig fin detalje er, at Luske-Lise er lige så sprællevende som alle andre, og at det aldrig italesættes, at hun bare er en dukke. Hvem har ikke haft et krammedyr eller en dukke, som var en tro følgesvend i tykt og tyndt?

Lasse-Leif-serien er skrevet af Mette Finderup og der findes 14 bøger i serien

Sallys far

Kender du typen, der altid lige skal fortælle om ”dengang far var dreng og hvor hård en barndom, det var”? Sådan er Sallys far, og han har det med at overdrive helt vildt. Sallys far må med sin ofte fantasifulde og lettere politisk ukorrekte tilgang til børneopdragelse være de fleste børns drøm af en far. Der er byttet rundt på rollerne i disse sjove historier, hvor far er den barnlige og legesyge, mens Sally er den fornuftige. Men selvfølgelig kan den voksne læser godt gennemskue, at Sallys far tænker mere over tingene, end han umiddelbart lader til. Historierne om Sally og hendes far er sjove og skæve historier for de 4-7-årige, og vi tør godt love, at voksne også vil få sig et godt grin.

Sallys far-serien er skrevet af Thomas Brunstrøm og der findes 6 bøger i serien

Skrækkelige Rikke-bøgerne

I de fængende historier om Skrækkelige Rikke er der garanti for både overraskelse, væmmelse og fniseri, når den rødhårede, opfindsomme Rikke ruller sig ud. Den hollandske forfatter må have læst Astrid Lindgren, for Rikke minder om en lidt uartigere version af Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. Historiernes originale og overraskende handlingsforløb tør går linen ud, hvad angår børns narrestreger. Bøgerne appellerer til 3-5-årige skarnsunger.

Skrækkelige Rikke-serien er skrevet af Jaap Rooben og der findes 3 bøger i serien

PS: Serierne kan læses i tilfældig rækkefølge.

Inspiration