5 forudsigelige kærlighedsfilm ... eller?

Romantiske film ... ja så ved man oftest godt hvordan det hele ender. Her får du fem romantiske film fra Filmstriben, du tror, du ved hvordan ender.

Forudsigelig? Ja, er de fleste film egentlig ikke forudsigelige? Superheltefilm ender med at heltene vinder, kærlighedsfilm ender med at hovedpersonerne efter mange genvordigheder ender med at elske hinanden for evigt, og gyserfilm ender ofte med en falsk slutning hvor man tror at alt nu er godt, men SÅ sker der noget forfærdeligt og filmen slutter. På den måde er vi filmkiggere jo godt klar over hvad vi går ind til når vi vil se en film, men vi bliver (som regel) godt underholdt alligevel.

Således også med disse fem udvalgte film, der alle kredser omkring kærligheden, om hvor svær den er at finde, og om livets evindelige bestræbelser på at gøre livet besværligt for os. Og om livets valg. For hvordan kan man være sikker på noget, kærligheden, arbejdet, livet. Med alle de valg vælger mange at fravælge, og misser derved det som måske gør livet værd at leve. Og nogle mennesker vælger det hele, og får ingenting ud af det, masser af nydelse, men en tom fornemmelse indeni.

Måske er filmene slet ikke så forudsigelige alligevel. Se selv, måske bliver du overrasket.

Plus one

For at overleve sommerens mange bryllupper aftaler de mangeårige venner, singlerne Ben og Alice, at være hinandens ledsagere til alle de bryllupper, de er inviteret til. Alice prøver at komme sig over et forlist parforhold, og Ben er i syv sind om hvorvidt den eneste ene overhovedet findes. De har nu 10 bryllupper til at lære sig selv og hinanden bedre at kende.

Filmen vandt publikumsprisen på Tribeca Film Festival i 2019.

Metropolitan

Tom Townsend, der selv kommer fra små kår, bliver en del af en gruppe yngre velhavende intellektuelle i New Yorks Upper East Side-kvarter, der mødes jævnligt for at diskutere samfundsforhold og litteratur.

På overfladen lyder dette som en aldeles kedelig film, hvor en række privilegerede unge mennesker snakker om ligegyldige ting- Men ganske langsomt lærer man de verdensfjerne unge at kende, samt den unge Tom, der gerne vil være en del af jetsettet, men som også gennemskuer den tomhed der lurer i de højere kredse. En aldeles seværdig film, der også er et sociologisk tværsnit af en verden der er uopnåelig for de fleste.

Aren’t you happy?

En ung kvinde flakker omkring i byen, hvor hun leder efter et sted at sove. Hun opsøger yogastudier, gallerier og fremmedes senge, men der er ikke rigtigt plads til hende nogen af stederne. ’Aren’t you happy?’ er en depressionskomedie i pink og blå, og gennem en række af den unge kvindes møder, undersøger filmen det postmoderne samfund med alle dets selvmodsigende sameksistenser som usikkerhed og selvpromovering, seriel monogami, neospiritualitet og kravet om, at man for alt i verden skal være lykkelig.

Café au lait

Lola er gravid, men ved ikke, hvem af hendes to elskere, Jamal og Felix, der er far til barnet. Hun elsker dem begge og ønsker ikke at vælge mellem dem. Jamal er sort og søn af en diplomat. Felix er jøde og arbejder som cykelbud. De mødes hos Lola, hvor hun forklarer dem situationen. Begge bliver voldsomt ophidsede og vrede over, at den anden kan være far til barnet, og de forlader hende. Men snart vender de tilbage - begge fast besluttet på at vinde Lolas hjerte.

Destination wedding

Lindsay og Frank er to fremmede, der er inviteret til Franks brors bryllup i Californien. De finder ud af, at de begge har samme negative syn på omverdenen. Trods deres store irritation mod hinanden, begynder de at forelske sig. Filmen er nærmest et topersoners kammerspil, da det udelukkende er de to hovedpersoner der taler. Alle andre medvirkende er statister, der kun optræder i baggrunden. Det gør mødet mellem de to så meget mere intimt, og man kommer virkelig under huden på dem.

Keanu Reeves og Winona Ryder har været gode venner i mange år, og spiller i ”Destination wedding” sammen for fjerde gang. De spiller begge eminent, Keanu Reeves som den kyniske karrieremand der har lukket sig inde bag en mur af sarkasme og verdenslede, og Winona Ryder som kvinden der ikke kan glemme sin gamle kæreste, der brød med hende seks år tidligere, men som stadig tror på at kærligheden findes derude et sted. Det er tydeligt at de to skuespillere har det godt med hinanden, og man klukker ofte over den hurtige og sikre dialog. En fantastisk film.

Inspiration