Filmforside af filmen Barbara

30-året for Berlinmurens fald: Film om DDR

21.10.22
På Filmstriben kan du se eller gense 4 fantastiske film om DDR.

Berlinmurens fald den 9. november 1989 blev symbolet på den kolde krigs ophør og indledningen på en ny æra i verdenshistorien. Muren havde i 28 år ikke bare adskilt østberlinerne fra vestberlinerne, men også stået som et uskønt monument over det delte Tyskland og det delte Europa. Fra den 4. til den 10. november fejrer Berlin årsdagen for Murens fald med byfestival, udendørs udstillinger og en lang række arrangementer historiske steder i byen. Vi har samlet 4 tyske film om DDR.

Barbara

Spillefilm, 1t 40min. Tyskland, 2012 / drama
Barbara er læge i Østtyskland. Hun søger udrejsetilladelse til Vesttyskland, hvor hendes elsker venter. Hun forvises til tjeneste i en mindre landsby, hvor Stasi holder nøje øje med hendes færden. Efterhånden som hun lærer patienterne og lægen André at kende, bliver ønsket om flugten til et andet liv i Vesten et dilemma.
Se filmen

Good bye Lenin!

Spillefilm, 1t 56min. Tyskland, 2003
Mønsterkommunisten Christiane er i koma, da hendes elskede DDR bryder sammen. Da hun vågner igen, forsøger hendes søn at skåne hende for virkeligheden, og han skaber derfor en illusion om, at DRR stadig består.
Se filmen

Himlen over Berlin

Spillefilm, 2t 2min. Tyskland, Frankrig, 1987, drama
Damiel er en af englene, der bevæger sig rundt blandt menneskene i Berlin og lytter til deres fortvivlede tanker og forsøger at støtte dem. Hans længsel efter at leve og dø som menneske bliver indfriet efter at han forelsker sig i cirkus-artisten Marion.
Se filmen

Karl Marx City

Dokumentar, 1t 25min.USA, 2016
Instruktøren Petra Epperleins far begik selvmord i 1999. 25 år efter murens fald tager hun til sin barndoms by Chemnitz, dengang Karl Marx Stadt, for at undersøge om der er hold i rygterne om at hendes far var informant for STASI. I sin jagt efter sandheden får hun et indgående kendskab til STASIs overvågningsmetoder.
Se filmen

 

Udarbejdet af Filmstriben.dk