Billede af bogen Unger og udeliv af Astrid Bjørg Mortensen

Unger & udeliv: mad, oplevelser og aktiviteter for hele familien af Astrid Bjørg Mortensen

22.04.20
Mangler du inspiration til at komme ud i naturen med hele flokken? Så er Unger & udeliv et rigtig godt bud på en bog, der kommer rundt om det hele.

I Unger & udeliv er der masser af ideer til sjove lege i haven, på stranden og i skoven, til alle årstider, for det er nemlig ikke kun når solen skinner at man kan hygge sig udendørs.

For som forfatteren fik at vide af en af børnenes kammerater, der havde glæder sig til at komme over og lave bål ”Astrid, man er da ikke spor sej, hvis man ikke kan tænde et bål, bare fordi det er regnvejr” Og så måtte de selvfølgelig i gang, selvom det stod ned i stænger.

Alt om bål og lækker bålmad

Al den natur kan gøre én hundesulten, så der er ideer til og opskrifter på lækre sager, der er gode og nemme at have med på tur. Og har man mod på lidt ekstra, er der også en hurtig vejledning i at lave forskellige slags bål, og selvfølgelig opskrifter på masser af spændende bålmad.

Smutture ud i naturen

Udeliv er ikke kun lig med en vildmarksferie, men kan sagtens være en lille tur hen i parken. I bogen giver Astrid Bjørg Mortensen gode råd om begge måder at bruge naturen på, og man kan også nemt plukke små ideer ud, der kan bruges til børnefødselsdage, hvor det er godt med lidt frisk luft.

Bål i haven

Naturen behøver ikke altid være den store vilde natur langt væk hjemmefra; en lille have eller endda blot en altan kan også bruges, og der er det særlige ved naturen, at den både giver plads til vilde lege med store armbevægelser og rum til stilhed og fordybelse. Det er godt for alle aldre!

Det er en skøn og inspirerende bog. Man får lyst til straks at pakke en madkurv, finde støvlerne frem og komme ud i naturen med ungerne.
 

Inspiration