Tritonus

Romanen er et fint musikalsk portræt af to mænd i halvtredserne.

Flugten til skærgården

Den verdensberømte klarinettist og dirigent Thomas Brander, får stadig dårligere anmeldelser og kan se tilbage på et forlist forhold til en yngre kvindelig musiker.

For at give sig selv en ny start, lader han et luksussommerhus bygge i den finske skærgård. Her møder han naboen, den lokale skolepsykolog og amatørmusiker Reidar Lindell, der spiller guitarist i det lokale band Rainbow og ikke altid er lige god til at holde rytmen.

Fine mandeportrætter

Kjell Westö har en formidabel evne til at skildre romanpersoner. Man tror på dem, når han lag for lag trænger ind personernes indre, hans personer er ganske enkelt skabt af kød og blod. De to mænds forsøg på at forstå, forsone og tilgive gør romanen til en helt særlig læseoplevelse.

Musikken som mediator

Man hjælpes godt på vej af musikken som gennemstrømmer romanen. Romanen er fuld af musikalske referencer. Det betyder dog ikke, at man partout skal have et stort og grundigt musikkendskab for at få et fuldt udbytte af romanen, tvært imod har Kjell Westô en forunderlig evne til at lade musikken flankere og berige romanens handling.

Hvad enten det er Mahler, Sibelius eller Glenn Campbell så, er musikken en mediator til at forstå de to mænd.

Musikalske referencer fra romanen:

• Mahlers niende symfoni
  • Sibelius
  • Mozart
  • Glen Campbell

Læs & lyt - romaner med musik i

Litteratur og musik taler til vores følelser. Til forårets tema "Sammen i bevægelse" i ugerne 18-22 er vi i følelsernes vold og sætter spot på litteratur, der bevæger. Vi anbefaler romaner, hvori musik spiller en væsentlig rolle. Læs romanerne, sæt musikken på og oplev samklangen mellem litteraturen og musikken.

Inspiration