Billede af bogen Tilstå af Colleen Hoover
Billede af bogen Tilstå af Colleen Hoover

Tilstå af Colleen Hoover

13.08.19
Hjerteskærende roman om smertelig kærlighed og muligheden for endnu en chance er befriende simpel uden at gå på kompromis med underholdningen.

Livet gør ondt, men hvor meget det egentlig kan smerte, ved Auburn Reed. Som 15-årig mistede hun Adam, sin teenagekærlighed, til en alvorlig sygdom. Nu fem år senere er hendes liv langt fra, som hun drømte om det skulle være, men for hver dag der går, håber hun sig nærmere lykken. Et håb, der langsomt synes at forsvinde uanset, hvor hårdt hun prøver at efterleve familiens krav. Det tilfældige møde med kunstneren Owen Gentry vender op og ned på Auburns liv, men skjulte hemmeligheder og livets konstante overraskelser truer med at frarøve dem lykken.

Jeg læste ’Tilstå’ på en dag, simpelthen fordi jeg ikke kunne lade være. Trods typisk amerikansk moralisering, som ligger og svæver under linjerne, hvad angår køn og seksualitet, og som jeg hader Hoover en lille smule for til stadighed at lade poppe op og irritere mig, er hendes kærlighedsromaner et underholdende break fra hverdagens travlhed.

Til gengæld kan jeg virkelig godt lide Hoover for hendes særlige måde at nuancere kærlighedsromanen på. 'Måske en dag' foregik i musikkens verden, hvilket resulterede i et reelt musikprojekt støttet af forfatteren, og i ’Tilstå’ står kunstneren Danny O’Connor bag de mange emotionelle illustrationer, som indgår i fortællingen.

Colleen Hoover er USA's ubestridte bestsellerforfatter på romance-fronten. Hendes romaner fortæller nogle af de mest hjerteskærende historier om kærlighedsforhold, der kommer i svære problemer. Det er alvorlige emner, hun bringer op, som vold i partnerskabet, sygdom og twistede familieproblematikker, og dette sætter hun på spidsen i et kærlighedsforhold. Realistisk? Næppe, men meget intenst.

’Tilstå’ er ingen undtagelse. Romanen er letlæst, og med Auburns gribende historie er man fanget med det samme. Hoover skriver som altid godt og har blik for at beskrive følelser, de gode som de ubehagelige. Sammen med en ukompliceret handling med få personer at holde styr på, er Hoovers forfatterskab befriende simpelt læsestof uden at gå på kompromis med underholdningen.

Inspiration