Billede af bogen Tættere end man tror af Brad Parks

Tættere end man tror af Brad Parks

22.04.20
Intens thriller om fortidens hemmeligheder.

En lykkelig familie

Melanie Barrick er mønsterbryder. Efter en barsk opvækst med en voldelig far, kom hun som barn i de sociale myndigheders varetægt og blev tvangsfjernet. Barndommens minder har fået Melanie til at kæmpe for et lykkeligt liv, og alt er ind til nu gået efter planen. Hun har fået en universitetsuddannelse, har et godt arbejde, er gift med en dejlig mand og har sønnen Alex på 3 måneder.

En mors værste mareridt

Alting ramler den eftermiddag, hvor Melanie skal hente Alex hos dagplejen. Her får hun overbragt den chokerende nyhed, at Alex er blevet tvangsfjernet af myndighederne. Melanie er rystet, især fordi hun kun alt for godt kender konsekvenserne af at blive opslugt af systemet. Da hun knust kommer hjem, venter der hende endnu et chok, idet politiet har ransaget hendes hjem, hvor de har fundet kokain, en liste med kunder skjult i ventilationskanalen i børneværelset, og samme sted Melanies telefon.

Overvældende beviser

Beviserne mod hende er overvældende, og hvis det ikke lykkes hende at bevise sin uskyld, vil hun aldrig få sin søn at se igen. Selv om Melanie kæmper for sag, er der ingen der tror hende og hun bliver varetægtsfængslet. Hvis Melanie skal have sit liv tilbage, må hun bevise, at nogen har plantet kokainen. Det store spørgsmål er hvorfor? Vil nogen have hendes barn?

Fortidens hemmeligheder

Amy Kaye er offentlig anklager og får overdraget Melanies sag. Amy er ikke typen der giver op så let, men den sag hun arbejder på lige nu, er en hård nød at knække. Den drejer sig om en serievoldtægtsmand, som bærer maske og taler til ofrene med hviskende stemme.

Da Amy får Melanies sag, bliver hun meget overrasket. Melanie står nemlig på listen over den hviskende voldtægtsmands ofre.

Vurdering

Der er virkelig fart på i romanen. Ikke nok med at Melanies fortid er en historie nok i sig selv, så er der så mange spændende karakterer i bogen, som gør, at man lige læser en side til – og så én til. Melanies forsvarer, Mr. Honeywell, har langt mere at byde på, end hvad øjet først ser. så er der Melanies bror, Teddy, som har været clean et par år. Og hendes mand, som forsvinder.

Brad Parks er uddannet journalist i USA, og dette er hans anden roman. Hans første roman skaffede ham flere Amerikanske priser.

Romanen er en enkeltstående historie med et eminent plot.

Inspiration