Forsiden af Kræmmerfund og kærlighed af Ewa Klingberg

Svenske loppis og feelgood

24.03.22
En skøn feel good-roman fortalt i 2 tidsspor om uventet kærlighed, nye begyndelser – og om kunsten at indrette sig.

I ”Kræmmerfund og kærlighed” af Ewa Klingberg følger man to historier sideløbende i hver sin tid. Fortid og nutid flettes elegant sammen, som historien skrider frem.

Nyskilt Felicia i nutiden

I nutiden følger vi Felicia. En nyskilt kvinde, som for første gang i årevis skal stå på egne ben. Minusset på bankkontoen vokser konstant – godt hjulpet på vej af en gammel udlejningsejendom, som Felicia overtog under skilsmissen. Med ejendommen følger desuden lejere, som Felicia så småt begynder at lære bedre at kende. 

Nanny, tjenestepige i 1860'erne

I 1860’erne kommer den unge pige Nanny i tjeneste hos familien Schmidt. Her møder hun familiens yngste søn, Fritz, som hun skal være barnepige for. Fritz er lidt af en ballademager, men han og Nanny får et ganske særligt forhold. Kort efter ankommer magister Kvist. Han skal undervise husets børn, og fruen ønsker, at han også underviser Nanny. Magisteren bliver hurtigt betaget af den unge pige, som ikke aner, hvad hun skal gøre for at slippe for hans tilnærmelser.

Klassisk svensk feel good

Der er med ”Kræmmerfund og kærlighed” tale om en klassisk svensk feel good-roman. For der findes som regel en ganske særlig stemning over disse med de mange typiske svenske stednavne, kanelsnurrer osv. 

Det er en bog fuld af hjertevarme, venskab, familiehemmeligheder og kærlighed, som er svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang. Som læser får man desuden et – selvom det er en fiktiv historie – spændende indblik i kvinders liv for over 150 år siden. Indretningen af Felicias lejlighed, som blev tømt i forbindelse med skilsmissen, fylder desuden en hel del – så er du vild med boligindretning og svenske loppis, vil ”Kræmmerfund og kærlighed” sikkert falde i din smag. 

Huskvarna-serien

”Kræmmerfund og kærlighed” er 1. selvstændige bind i Huskvarna-serien. 
 

Inspiration