Styrke af Cecilie Eken
Styrke af Cecilie Eken

Styrke af Cecilie Eken

03.04.19
Ungdomsroman: Spændende science fiction blandet med en vikingeagtig verden.

Saga er fanget i sit rumskib, bogstavelig talt midt ude i ingenting, og hun fortæller sin historie til skibets computer, så andre kan lære, hvad der skete med hende og hendes planet. Hendes liv er vendt på vrangen, da planeten bliver invaderet, og hun bliver presset til det alleryderste i kampen for at finde en flugtvej. Hun hader fyrst Almaz og frygter, hvad han vil, men selvom hun virkelig forsøger, kan hun ikke helt hade hans sønner. De forsøger virkelig at gøre hendes liv komfortabelt, også selvom hun er fange i sit eget slot. Jeg tror også, at der opstår en vis forståelse blandt de tre – eller i hvert fald Saga og den ene søn. For selvom de burde være fjender, opstår der et venskab – omend skrøbeligt, så dog et venskab.

Mens jeg læste bogen, fik jeg en følelse af at læse Erik Menneskesøn – ikke fordi den handler om nordisk mytologi, men det gør den lidt alligevel. Der er en helt særlig stemning og beskrivelse af samfundet, der får mig til at tænke på et univers, hvor de nordiske guder stadig spiller en stor rolle. Navnene er lidt inspireret af det nordiske, og ligeså er deres kultur og samfund. Det er lidt vikingeagtigt, bare blandet med teknologi og rumskibe.

Styrke er en bog om sorg over at have mistet dem, man elsker, og kampen for at komme videre. Det er en historie om at finde sin styrke, også selvom man ikke har Styrke (lidt kringlet). For selvom Saga er uden Styrke, har hun alligevel masser af det. For det kræver styrke at bevare overblikket og håbet om både at slippe væk fra planeten, men også at blive fundet ude i rummet. Det er en velskrevet og spændende historie, og jeg glæder mig meget til at læse videre, for jeg tvivler på, at alt håb er ude for Saga!

Inspiration