Sortedammens hemmeligheder af Karen Inge Nielsen
Sortedammens hemmeligheder af Karen Inge Nielsen

Sortedammens hemmeligheder af Karen Inge Nielsen

03.04.19
Ungdomsroman: Uhyggelig og spændende historie om en hjemsøgt herregård og besøg af Djævlen. 

Hvad ville du gøre, hvis du flyttede ind på en hjemsøgt herregård? Ville du begynde at undersøge, hvor den uhyggelige latter kommer fra? Hvad der gemmer sig i de gamle bøger på biblioteket? Eller ville du vende ryggen til og løbe skrigende væk? Det ville Marcus og Kira nok ønske, at de havde gjort!

Marcus flytter med sin mor ind på en gammel herregård, der i fordums tid ville være et idyllisk sted at bo. Der er dog intet idyllisk over stedet nu, og snart opdager Marcus, at intet er, hvad det giver sig ud for at være, og snart er han og klassekammeraten Kira hvirvlet ind i et mysterium om, hvad der egentlig skete med herregården og dens beboere. For noget er der sket, og det er ikke noget godt! Vi følger skiftevis Marcus og Kira i nutiden og herregårdens tidligere frue, Elvira, i fortiden. Disse skift fungerer rigtig godt og er med til at underbygge den uhyggelig og hårrejsende stemning, der bygger sig op, jo længere ind i historien vi kommer. 

Forfatteren skriver spændende, og uhyggen nærmest siver ud af siderne flere steder. Som læser føler vi os både forfulgt og iagttaget op til flere gange. Det er lige før, man kigger sig over skulderen for at se, om der står en kutteklædt person og griner bag en. 

Hvis man er til velskrevet gys, så skal man ikke snyde sig selv for denne!

Inspiration