Sølvmasken af Cassandra Clare og Holly Black
Sølvmasken af Cassandra Clare og Holly Black

Sølvmasken af Cassandra Clare og Holly Black

03.04.19
Ungdomsroman: Med hjælp fra sine venner lykkes det Callum Hunt at flygte fra fængslet Panopticon. Snart fanges han i sit skæbnefællesskab med Dødens Fjende og står over for et svært valg med konsekvenser for Magisterium og hele troldmandssamfundet.

Callum Hunt en presset ung mand. Alle tror, at hans sjæl slet ikke er hans egen, men derimod den onde Constantine Madden, en mager, som hele magersamfundet frygter. Callum må træffe en række ubehagelige og svære valg, som ikke kun indebærer hans egen skæbne, men også hans venner og hele samfundet. 

Mange i magersamfundet tror, at Callum er ond, fordi Constantine var det. Det tror jeg ikke på, for i modsætning til Constantine har Callum folk omkring sig, der både støtter og elsker ham. Han ved godt, når han gør noget forkert, og har langt flere skrupler med at skulle vække de døde, end jeg tror, at Constantine havde. Callum ønsker egentlig, at det hele snart skal slutte, så han kan vende tilbage til den hverdag, han kender. Fortællingen er spændende, og selvom den er dyster, er der stadig humor, og man sidder og griner lidt over noget komisk på en side for at sidde med åben mund i chok på den næste. 

Historien bliver mere og mere dyster, jo længere vi kommer frem, og det hele spidser til. Nu er vi snart ved vejs ende, og jeg ved helt ærligt ikke, hvordan det hele skal gå. Hele universet er rigtig godt bygget op, og det hele spiller rigtig godt sammen. Det er rigtig spændende at se Callums udvikling igennem alle bøgerne, og jeg er sikker på, at det hele nok skal slutte med et brag!

Det er stadig bøger for de lidt yngre fantasylæsere, og jeg vil klart anbefale dem til dem, der både har læst De ualmindelige og Morrigan Crow

Inspiration