Sød musik og rigeligt med parmesan

02.08.21
Roman. 'Solskin og parmesan' af Christoffer Holst lever op til sommerforventningerne og er en dejlig lækkerbisken.

En uges madlavningskursus i Italien møder fra første færd et gevaldigt benspænd, da Toscana bliver skiftet ud med Öregrund i Sverige. En lille gruppe siger dog ja til plan B og Öregrund, men hvordan får man bragt Italien til Sverige? Desuden har fortidens spøgelser det med at tage med på ferie, selvom de ikke var inviteret, og hvor meget vil man lade sine hemmeligheder spænde ben for nuet?

Op af sofaen og hjemmefra

Den tidligere svensktopstjerne Rasmus har absolut ingen lyst til hverken madlavning eller Öregrund, men søsteren trækker ham med, og så viser det sig, at italiensk mad i Sverige måske ikke er så galt alligevel. Hilda derimod lever for madlavning og har glædet sig så længe til denne uge, at hun knap nok kan overskue, at hun nu er i gang med den, for det betyder jo, at den snart vil være slut igen. Italien slår til enhver tid køkkentjansen i en børnehave også selvom det bliver Italien på svensk. Som svensktop-elsker er det desuden en ekstra bonus, at Rasmus er med, selvom han tilsyneladende tror, hun stalker ham.

Hooked fra første side

Allerede fra første side tænkte jeg, at det bliver godt det her, og mon ikke også der kunne komme en anbefaling ud af det? Christoffer Holst har en sjælden evne til at beskrive det fuldstændigt almindelige på en interessant, medrivende og lifligt bidende måde med en subtil humor i hver linje, som understreger virkelighedens besynderlighed og menneskers mange små finurligheder.

Alt i alt er det en dejlig bog fuld af solskin, svensktop og italiensk mad og absolut en læsning værd.

Inspiration