Skovrå af Astrid B. Z. Madsen

Skovrå af Astrid B. Z. Madsen

31.07.19
Ungdomsroman. Der sker mystiske ting i skoven omkring Granhjem - dystre ting!

Til fans af det mere dystre fantasy som fx "Hazel Wood" og "Skyggernes dronning", er her en fortælling om en magisk skov, der ikke bryder sig om menneskene og hvad disse gør ved skoven. 

Magien i skoven

Allerede fra start af er vi ikke i tvivl om at der sker mystiske ting i Granhjem. Skoven er vild og kan ikke tæmmes. Det er faktisk som om den prøver at tage hævn over den by der ligger midt i den.

Tilflytteren Cas bliver hvirvlet ind i dette mysterium, da han - imod sin vilje - får følelser for klassekammeraten, Sara. Hun gemmer på en hemmelighed, men det gør Cas også - en jeg faktisk ikke havde set komme, og som satte ham i et andet lys. Jeg synes det er forfriskende at hovedpersonen ikke nødvendigvis er god, og selvom Cas nok mest blev narret, så opførte han sig ikke udelukkende godt.

Som læser holdes vi hen i uvidenhed om hvad der helt præcist sker. Der er brødkummer vi kan følge, men vi får ikke det hele billede før til sidst. Jeg kan godt lide at vi ikke helt ved hvad der foregår. Det trykker på de rigtige knapper, der giver lysten til at læse videre og blive klogere.

Vurdering

Det er alt i alt en meget medrivende og spændende romandebut - forfatteren kan roligt være stolt! For mig spiller det hele godt sammen. Personerne er plausible, deres tanker og følelser føles virkelighedstro. Handlingen er spændende og medrivende.

 

Reserver "Skovrå" af Astrid B. Z. Madsen.