Sadie af Courtney Summers

Sadie af Courtney Summers

15.05.19
Ungdomsroman. Sindsyg spændende krimi, fortalt på en helt særlig måde!

"Sadie" er historien om et søskendepar, hvor lillesøster bliver myrdet og storesøster vil have hævn. Vi følger Sadie mens hun forsøger at finde Matties morder. Samtidig føler vi en radiovært, West, der skal lave en programserie om forsvundne piger. Han får til opgave at undersøge Sadie og Matties sag og det han opdager er ikke småting!

"Sadie" - er nok er den mest interessant lydbog jeg har hørt længe! Først var jeg lidt forvirret, for der var både musik og flere stemmer, men jeg fandt så ud af, at det er fordi den er indtalt med "full cast" - så alle personer i bogen har deres egen stemme. Du tænker måske at det er virkelig forvirrende, men det fungerer bare rigtig godt. Når West er ude og interviewe folk har de deres egen stemme og når Sadie møder fremmede på sin vej, har de også en stemme selv. Det er virkelig godt fundet på!

Historien er også spændende. Sadie og Mattie har haft en hård barndom og selvom de burde være tætte, er der mere under overfladen end man lige skulle tro. Vi følger Sadie på sin road trip hvor hun følger spor og ledetråde, samtidig med at vi følger West, som prøver at gå i Sadies fodspor. Det er ikke nemt, for Sadie har ikke efterladt meget at gå efter. Langsomt kommer han dog på vej og som læser sidder vi hele tiden med følelsen af at det ikke ender lykkeligt - om det gør, vil jeg ikke afsløre, læs bogen selv!

Sadie kæmper ikke blot med tabet af Mattie, en fraværende mor og en ukendt far, men også med at stamme. Så når hun skal spørge dem hun møder efter Matties morder, er det en prøvelse i sig selv at få ordene ud. Sadie er dog stædig og giver ikke op og det får man virkelig respekt for. Hun er sej og selvom hun er hævntørstig, er hun stadig retfærdig.

Hvis du har læst "En af os lyver" og "Echo Ridge", vil jeg varmt anbefale dig at gå i gang med "Sadie". Det er en historie der virkelig kryber under huden på dig, giver dig ondt i hjertet og fylder dig med vemod. Den er virkelig værd at læse!
 

Inspiration