Billede af bogen Overrask mig af Sophie Kinsella
Billede af bogen Overrask mig af Sophie Kinsella

Overrask mig af Sophie Kinsella

13.08.19
Hjertevarm og humoristisk roman om et trygt og lykkeligt ægteskab, der i et forsøg på fornyelse får rigeligt med krydderi på toppen.

Sylvie og Dan er i starten af trediverne, har to børn og er lykkeligt gift på tiende år. Ved et rutinemæssigt lægetjek bliver fremtidsperspektiverne for en høj levealder lidt for realistiske, og Sylvie går i panik. Hvordan skal hun og Dan klare sandsynligheden for at blive 100 år og dermed yderligere 70 års samliv? Kan de overhovedet holde liv i ægteskabet så længe uden at gå hinanden på nerverne? Sylvies gode nabo kommer til hjælp, og Dan bliver overtalt til at gå med på idéen om gensidige overraskelser for at peppe hverdagen op.

Med Sophie Kinsellas eminente sans for humor og store følelser er ‘Overrask mig’ det perfekte crash course i, hvad man absolut ikke skal gøre for at overraske hinanden. Som altid er jeg vild med karaktererne, som er en smule quirky på den helt geniale måde. Kinsella beskriver hverdagssituationer, som alle kan sætte sig ind i, og tankerne om de mange år sammen i et ægteskab er sikkert genkendelige for de fleste.

Det spændende ved ’Overrask mig’ er, at forfatterens går skridtet videre og tager fat i den fremskredne levealder på en anderledes måde – ikke set udefra i forhold til sundhedssystem og ældreforsorg, men indefra bag ægteskabets fire vægge, og hvordan man selv som lykkeligt ægtepar kan komme til at fokusere på de forkerte ting. For måske er det i hverdagen, at lykken findes også om mange år og ikke i store forkromede overraskelser, som de kække boudoirbilleder Sylvie til sin senere fortrydelse beder sin nabo om hjælp til. Dén scene er uforglemmelig underholdning!

Der foregår også meget andet i romanen, hvor Sylvies afdøde og glorificerede far spiller en stor rolle. Det er tragisk og hjertegribende, og som altid i Kinsellas romaner følges latter og tårer ad på smukkeste vis.

Inspiration