Nordisk mytologi, vølv og blodhævn

05.11.21
Fantasy. Første bind i en episk fortælling fra jernalderen om den unge vølve-kvinde Snehild og hendes vej til indflydelse og gudernes gunst.

Så for den! Fantasy om den nordiske mytologi - for voksne. Det er ikke hver dag jeg støder på sådan noget. En fascinerende og utroligt intense historie.

Bogen er ikke kun en fortælling om forvandlingen en pige går igennem, når hun går fra at være barn, til ung kvinde. Det er også fortællingen om en vølves voksende kræfter. Om de prøvelser hun må stå igennem for at få indsigt og evnerne til at styre synerne. Derudover er det også en historie om politik og magtspil. Om løgne og intriger. Om broderkærlighed, der bliver til had. Om mænd og kvinders begær og drømme. Det er en uhyre velkomponeret historie, der kapitel for kapitel vokser i styrke. 

Hvis man kender lidt til nordiske mytologi, vil man kunne genkende mange af de gamle historier, fx historien om Bygmesteren, der byggede muren rundt om Asgård og håbede at få Freja som belønning. Det endte jo desværre ikke så godt. Vi møder også jættekvinden Hyrrokin, der bor i en jernskov sammen med sine børn - Hate, Månegarm og Skoll. Vi bliver også introduceret for nornerne og de styrker og svagheder, de har.

Jeg er imponeret over, hvor godt det hele spiller sammen og at det går op i en højere enhed. For det gør det virkelig. Det er en medrivende historie, der langsomt kryber under huden på læseren. 

Inspiration