The Name of the Wind

25.05.21
Forældreløse Kvothe, der er opvokset blandt troubadourer og gøglere, lever fra hånden til munden. På spillestedet The Eolian optræder yderst talentfulde musikere i håb om at vinde en sponsor i form af en rigmand eller kongelig, der kan betale deres underhold. Måske kan Kvothes evner som musikant lede ham ud af elendigheden og hjælpe til med at betale studierne på universitetet?

Patrick Rothfuss’ eminente og smukke beskrivelser af musikken, der bliver spillet på The Eolian, er grund nok til at give sig i kast med ”The Name of the Wind”. Læg dertil beskrivelserne af en dickensiansk tid som gadedreng, et stormomsust kærlighedsforhold til den smukke, mystiske Denna, et væld af fabelagtige skurke, fantasifuld magi og det hårde kostskoleliv på universitetet. Rothfuss er sprogligt en detaljens mester, der bruger ca. 10 år på at skrive og finpudse sine bøger, derfor anbefales det at læse den på engelsk. En sublimt velskrevet fantasyroman med bevægende musik, og et must read for fantasy-fans.

Musikken i romanen er endnu ikke skrevet. TV-, film- og musicalrettighederne til bogen er solgt, og den prisbelønnede Broadway-komponist Lin Manuel-Miranda har fået til opgave at skrive den umådeligt smukke musik, som er beskrevet i bogen. Ikke en nem opgave!

Læs & lyt - romaner med musik i

Litteratur og musik taler til vores følelser. Til forårets tema "Sammen i bevægelse" i ugerne 18-22 er vi i følelsernes vold og sætter spot på litteratur, der bevæger. Vi anbefaler romaner, hvori musik spiller en væsentlig rolle. Læs romanerne, sæt musikken på og oplev samklangen mellem litteraturen og musikken.

Inspiration