Når violerne blomstrer af Sarah Jio

19.10.20
Kærlighedshistorie om et mysterium i fortiden, som skal løses i nutiden.

Feel-good roman fuld af romantiske forviklinger, hemmeligheder og et mysterium. Sarah Jios anden roman på dansk er skrevet efter samme skabelon som forgængeren ”Alle roserne i Paris” og læsere af Kate Morton og Lucinda Riley vil ikke blive skuffede.

Forfatteren Emily er dybt ulykkelig efter hendes mand har været utro og de nu skal skilles. Hendes første roman blev en bestseller men i de efterfølgende år har hun ikke kunne skrive den svære to’er. En nær veninde foreslår Emily at rejse væk for at få tingene på afstand og Emily kan kunne komme i tanke om et sted i verden, som er langt nok væk: hos sin elskede men noget excentriske grandtante Bee, som bor alene i et stort hus på Bainbridge Island nær Seattle. 

Gensynsglæden er stor og Bee får Emily installeret i det lyserøde værelse, som Emily ikke tidligere har været inde i, da det altid var aflåst, når hun besøgte grandtanten som barn. I natbordet finder Emily en gammel gulnet dagbog. Den er dateret 1943 og dagbogens ejer hed Esther.

Snart udfolder der sig en medrivende historie – Esthers historie – om forbudt og ulykkelig kærlighed, som ender tragisk. Samtidig begynder romantikken at spire i Emilys eget liv, da to bejlere træder ind på scenen: kunstmaleren Jack og ungdomskæresten Greg. Emily har svært ved at slippe Esthers historie samtidig med, at grandtante Bee nægter at snakke om fortiden, selvom hun ved et og andet. Så Emily sætter sig for at finde ud af, hvad der skete med Esther.

En hyggelig læseoplevelse

”Når violerne blomstrer” kører i to spor, nutidssporet med Emily og datidssporet med Esthers historie fortalt gennem dagbogen. Efterhånden som handlingen skrider frem og hvis man kender lidt til genren ”time-slip-romaner”, kan det nok ikke overraske, at der er en forbindelse mellem Esthers og Emilys historie. Er du til feel-good romaner med romantik og mysterier og maleriske scenarier, så er du garanteret en hyggelig læseoplevelse.

Inspiration