Lejligheden - anbefaling

Lejligheden af S. L. Grey

19.03.20
Roman og lydbog. Mærk mørket snige sig ind på hovedpersonerne - og på dig - i den psykologiske thriller “Lejligheden.”

Ægteparret Stephanie og Mark har været udsat for et indbrud, og trænger derfor til at komme væk fra deres hus i Cape Town. De har pengemangel, så da de får mulighed for et boligbytte med en uges ophold i en skøn lejlighed i Paris, slår de til.

Uhyggelig lejlighed i Paris

Lejligheden er dog alt andet end hvad de havde regnet med; slidt, ildelugtende og med jernskodder for vinduerne, som biddrager til en særdeles dyster atmosfære. Tilsyneladende er de øvrige lejligheder i ejendommen tomme, bortset fra loftslejligheden, hvor en mystisk ældre, småskør dame bor.

En mørk og vemodig stemning begynder at lægge sig om ægteparret, og ser ud til at følge dem uanset hvor de går. Særligt Mark bliver påvirket, og da hans adfærd begynder at blive foruroligende, sætter Stephanie sig for at finde årsagen til hans sære opførsel i et forsøg på at redde deres ægteskab, som efterhånden hænger i en tynd tråd.

Perspektivskift giver stemning

Bogen er utrolig velskrevet - vi følger skiftevis Mark og Stephanie og får de samme situationer beskrevet ud fra hver deres perspektiv. Mens jeg læste kunne jeg virkelig mærke det her tungsind, der lagde sig over mig.

Fortællingen krøb dybt ind under huden på mig, og jeg kunne ikke lade være med at føle en snert af det, som hovedpersonerne gennemgik.

Psykologisk thriller med ekstra gys

"Lejligheden” af S.L. Grey bliver egentlig betegnet som en psykologisk thriller og er derfor ikke en direkte gyser, men jeg har læst mange psykologiske thrillere, og ingen har frembragt den følelse som "Lejligheden" gjorde.

Inspiration