Forsiden af Kunsten at være fucking ligeglad af Mark Manson

Kunsten at være fucking ligeglad

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.03.22
En god selvudviklingsbog til unge af Mark Manson.

Bogen er sprængfyldt med gribende fortællinger om personer, der eksemplificerer Mansons idéer.  Og gode tips til, hvordan man kan lære at tænke lige som dem.

Især en bog for unge

Den er især egnet for unge læsere. Ikke kun fordi den er skrevet i et uformelt og tilgængelig sprog, men også fordi dens budskab kan hjælpe unge med at tænke over deres liv på en sund måde og stille realistiske forventninger til dem selv.

Så måske kunne du anbefale den til dit teenagebarn, en nevø eller en niece.

Mansons visdom

Bogen går imod de ting, vi plejer at få fortalt i klassik selvudviklingslitteratur.

At finde glæde i livet handler ifølge Manson ikke om at opnå og få flere ting, men om at stille sig tilfreds med mindre og være bekymret over færre ting.

Det er i orden at være gennemsnitlig

Grunden til at vi tror, vi ikke er gode nok, er, at vi har for store og ofte urealistiske forventninger til os selv. Vi skal ikke sammenligne os med idealer, som vi aldrig kan opnå, men acceptere at vi, som de fleste mennesker, kommer til at være fuldstændig gennemsnitlige. Og det er helt i orden at være gennemsnitlig.

Glæde opnås ikke ved at stræbe efter mere, men ved at acceptere den man er. De, som stræber, plejer alligevel ikke at være særligt lykkelige. Bare se hvor mange selvmord og hvor meget stofmisbrug, der er blandt de kendte.

Vi kan lære at kontrollere vores reaktion

Vi kan ikke altid kontrollere, hvad der sker med os. Men vi kan kontrollere, hvordan vi fortolker det, der sker, og hvordan vi reagerer på det.

Vi skal kun 'give en fuck' om de ting, der er er lige foran os,  og som er nødvendige for os at forholde os til. Og vi skal ikke 'give en fuck' om ting, der er ude af vores kontrol.

De fleste bekymringer bør vi være 'fucking ligeglade med'

Mansons hovedpointe er, at det meste af det, vi bekymrer os om, bør vi være 'fucking ligeglade med' Især hvilke holdninger andre mennesker har om os. Han viser os kort og klart, hvorfor det er et spild af vores kostbare tid. Det, vi skal gøre i stedet, er at finde ud af, hvilke få ting der er vigtige for os, og så kun 'give en fuck', om dem.

Vurdering

Jeg har aldrig før læst en bog, der bruger ordet 'fuck' så meget, som ”Kunsten at være fucking ligeglad” af Mark Manson. Den er nærmest skrevet som et manuskript, der aldrig blev redigeret ordentligt.
Men bag bandeordene gemmer der sig en beskeden og praktisk livsfilosofi, som henter inspiration fra både buddhismen og stoicismen.

Inspiration