Knivens stemme af Patrick Ness
Knivens stemme af Patrick Ness

Knivens stemme af Patrick Ness

04.04.19
Forfatteren til Monster, Patrick Ness, har gjort det igen! 

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med Patrick Ness, og jeg har elsket alle de bøger, jeg har læst af ham indtil videre. Han er dygtig til at skrive både gribende og rørende, som han gjorde i Monster, og nytænkende som i Vi andre bor her bare. Hans serie om drengen Todd har efterhånden ti år på bagen og er nu endelig blevet oversat til dansk.

Knivens stemme er første bind i den dystopiske serie om drengen Todd, der lever i et samfund kun med mænd, og hvor alle kan høre alles tanker i en evig strøm af Støj. En dag finder Todd dog et sted i skoven uden støj, og snart bliver han sendt væk hjemmefra, for det er den eneste mulighed for, at han kan overleve. Todd lærer nu den barske sandhed om det samfund, han lever i – og ikke mindst sandheden om, hvad der skete med hans mor.

Skrivestilen i Knivens stemme kræver lidt tilvænning, da vi læser det, som Todd tænker det – hvilket vil sige rimelig kaotisk. Der er flere steder uden punktummer, og stavekontrol er ikke noget, Todd bruger. Det gør læseoplevelsen helt speciel, og det er meget typisk for Ness at finde på sådan en finurlighed.

Hvis du holdt af Hunger Games, Divergent og The Maze Runner, så kan Knivens stemme varmt anbefales. Den kan også anbefales, selvom du ikke har læst dem. Det er virkelig en spændende og medrivende historie om kampen for overlevelse. Samtidig har den, ligesom de tre andre serier, en hæsblæsende og hektisk stemning krydret med en uro, der kun vokser, jo længere man kommer. For der er noget helt galt, og som læser kan vi kun læse med og forundres over, hvor skrækkelig sandheden er.

Patrick Ness har gjort det igen. Jeg er fan, og jeg glæder mig meget til at læse videre.

Inspiration