Jenteloven af Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa

Jenteloven af Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa

11.06.19
Et klart must read for både unge og voksne - piger og drenge!

Dette er en bog der burde læses af alle - unge og voksne, piger og drenge!

Indhold

Ikke alene giver den et indblik i hvordan det var for Ulrikke og Sofie at vokse op. Deres problemer med drenge. Deres tanker omkring deres krop. De uretfærdigheder de har oplevet. Erfaringer de har med systemer som burde have hjulpet dem, men som ofte bare gjorde hele værre.

Den kommer også med gode råd til hvordan man skal reagere i forskellige situationer. Hvad man kan sige når klassens klovn igen gør grin med en eller hvis man bliver gramset på i byen og man ikke vil have det.

Samtidig kommer den også med fakta og tal der bevidner om hvor svært det har været - og til tider stadig er - at være kvinde/pige. At drenge skal have lov til at være drenge, mens piger ikke må være larmende og vilde med idræt. Hvilke problemer det kan medføre når lærere ikke tør stoppe fx klassens klovn i at gøre grin med piger eller når der er seksualundervisning og læreren selv er flov over emnet.

Vurdering

Det er en øjenåbner. Den giver stof til eftertanke og jeg kom også til at tænke på nogle episoder jeg har oplevet, hvor jeg helt klart burde have sagt fra, men ikke turde fordi jeg var bange for at blive udelukket, kaldt grimme ting eller grint af. Det er ikke i orden! Vi skal behandle hinanden pænt. Spørge hinanden om vi har det godt og hjælpe hvis der er brug for det.

Vi skal behandle hinanden pænt. Spørge hinanden om vi har det godt og hjælpe hvis der er brug for det. Vi skal alle være her - piger og drenge!