Invasionen af Tearling af Erika Johansen

Invasionen af Tearling af Erika Johansen

11.06.19
Ungdomsroman. Andet bind i serien om Tearling og dronning Kelseas kamp for at beholde tronen.

Jeg er virkelig hooked på den her serie og selvom andet bind var en smule forvirrende, så jeg er stadig solgt og glæder mig meget til at læse sidste bind.

Lily og Kelsea

Første gang vi støder på Lily blev jeg dog noget forvirret, og det tog lige lidt tid for mig at finde ud af hvordan det kunne foregå. Jeg synes det hele fungerer rigtig godt og selvom skiftene fra person til person godt kan være lidt forvirrende, fanger man hurtigt hvem man er hos. Det er også med til at gøre historien ekstra spændende, fordi vi hører halve sandheder hele tiden, løgne og hemmeligheder - og som læser var jeg ligeså meget i tvivl som Kelsea er.

Samtidig er det virkelig forfriskende med en hovedperson, der skal forestille at være god, men som ikke nødvendigvis er det hele tiden. Kelsea kæmper virkelig for at beskytte sit folk, men hun er ung og naiv og træffer derfor (lidt for ofte måske) nogle dårlige beslutninger. Hun må bare skylden og presset på sine skuldre, og det finder hun svært. Især fordi hun forandrer sig - og hun ved ikke ind til hvad, men hun ved at hun ikke helt bryder sig om det.

Tearlings historie

I denne serie bliver "nutiden", en verden med teknologiske bekvemmeligheder, medicin og meget mere, blandet sammen med en middelalderlig verden uden teknologi, men med en hverdag hvor man skal kæmpe for overlevelse. Jeg kan godt lide det miks og heri virker det rigtig godt. Der er nogen der er gået fra det ene til det andet og har skabt en ny verden - den "Udvandring", som vi hørte om i første bog, lærer vi meget mere om i denne, og jeg håber at få mine sidste spørgsmål besvaret i det afsluttende bind.

Vurdering

Jeg er virkelig glad for at jeg endelig har fået taget mig sammen til at læse bøgerne - og nu har jeg jo den fordel at jeg hurtigt kan gå videre til sidste bind, i stedet for at vente flere år på den! Hvis du endnu ikke har læst serien, men er fan af fantasy, krig, magi og et godt spækket persongalleri, så er det her helt klaret serien for dig!

Inspiration