The huntress af Kate Quinn

24.03.20
Engelsksproget historisk roman. Gribende fortælling om tryghed og kærlighed i tiden efter 2. verdenskrig, hvor verden skreg på begge dele.

Handlingen følger en række forskellige personer i forskellige tidsperioder både under og efter 2. verdenskrig.

Boston 1950

Bogen starter i nærheden af Boston i 1950 med Jordan på 18 år, som bor alene med sin far. Jordans mor er død. Jordan og faren er ude på søen og fiske, da hun stiller et uskyldigt spørgsmål: ”Hvem er hun, far?”. Det viser sig at være en kvinde, faren har mødt, da hun kom for at sælge sin smykker i hans antikbutik. Da Jordan møder kvinden, kan hun instinktivt ikke lide hende. Snartefter skal de giftes og Jordan opdager, at kvinden gemmer et jernkors med lyseblåt bånd inde i sin brudebuket.

Köln 1950

Romanen handler også om to unge mænd i Köln i 1950, som arbejder sammen. Tony er en katolsk dreng født og opvokset i Queens. Han var sergent under krigen og moderens familie var polske jøder, som alle døde under krigen. Ian er englænder og var krigskorrespondent under krigen, hvor han mistede en bror. Krigens rædsler har forandret de to mænd og nu er de blevet nazijægere sammen. Deres 1. prioritet er at fanger Jægerinden. Hun har en del liv på samvittigheden, heriblandt Ians bror. I deres intense jagt efter den sagnomspundne Jægerinde, bliver det klart for dem, at de har brug for hjælp fra det eneste menneske, der nogensinde har undsluppet Jægerinden i live: Nina.

Rusland

Russiske Nina Markova har altid drømt om at flyve. Da nazisterne angreb Sovjetunionen, satte hun alt på spil for at blive en del af det legendariske Night Witches: et kvindeligt natbomberegiment, der skabte problemer for den tyskerne på østfronten. Nina er en sprudlende ung kvinde, der er opvokset i Sibirien. Men Nina strander bag fjendens rækker og fanges af den farlige nazist kaldet Jægerinden. Nina er den eneste, der har undsluppet Jægerindens kløer i live.

Delvist baseret på virkelige personer

Det er en på alle måder gribende fortælling om tryghed og kærlighed i en tid lige efter krigen, der skreg på begge dele. Men den er også en fascinerende beretning, der er baseret på virkelige personer. Jægerinden har ikke som sådan eksisteret, men hun er sammensat af to kendte tyske krigsforbrydere. Kate Quinn kan både skrive og skrue en fed historie sammen!

 

Inspiration