High Fidelity

Rob er ikke verdens mest modne mand. Han er midt i trediverne, og han står stille. Det eneste, der kører bare lidt for ham, er hans passion for musik, som opsluger det meste - både i hans privatliv og hans professionelle liv som indehaver af en pladebutik.

Så meget fylder alt andet end hans kæreste, Laura, at hun går fra ham, hvilket kaster Rob ud i en krise, der får ham til at granske tidligere forhold og opsøge kvinderne på sin top fem over mest mindeværdige break-ups.

"High Fidelity" er på min personlige top fem over favoritbøger (og film, for filmudgaven fra 2000 er eminent), og det er den ikke mindst på grund af stemningen, som altså hviler på musikken. Man kan næsten ikke bladre om på en ny side uden at få smidt fed musik og top fem-lister efter sig; alt sammen pakket ind i en fortælling, som er nem at følge og relatere til.

Alle sangene nævnt i bogen kan ses i en liste på Spotify her

Læs & lyt - romaner med musik i

Litteratur og musik taler til vores følelser. Til forårets tema "Sammen i bevægelse" i ugerne 18-22 er vi i følelsernes vold og sætter spot på litteratur, der bevæger. Vi anbefaler romaner, hvori musik spiller en væsentlig rolle. Læs romanerne, sæt musikken på og oplev samklangen mellem litteraturen og musikken.

Inspiration