Hemmeligheden i bogen

18.01.22
Rørende historie om en ung kvindes kamp under 2. verdenskrig

"De glemte børns bog" er til alle læsere af 2. verdenskrig litteratur.

De glemte børn

I ”De glemte børns bog” møder vi den 23-årige Eva, der bor og studerer i Paris i 1942. Tyskerne er begyndt at gøre deres indtog og snart bliver Evas liv fuldstændig forandret. Efter faren bliver taget af tyskerne, flygter Eva sammen med sin mor fra Paris. De søger tilflugt i den lille landsby, Aurignon, i den sikre zone. Her begynder Eva at hjælpe modstandsbevægelsen med falske papirer og langsomt finder hun en plads i krigen der kommer til at sætte et enormt aftryk på mange mange menneskers liv. 

Eva kan dog ikke lide tanken om at alle de jødiske børn, som får nye navne, bliver glemt. Sammen med den katolske mand, Rémy, begynder hun at notere børnenes rigtige navne i en gammel kirkebog. På den måde ved de to, hvem børnene var. Det giver Eva en trøst i den frygtelige tid. 

Troen på skæbnen 

Det er en rørende og barsk historie. Om at sulte, være bange og på flugt. Om at finde trøst i Guds ord og troen på at vi alle er på det sted hvor han ønsker vi skal være. Det er også en historie om kærlighed og om at hjælpe dem der har brug for det. Eva finder håb i at hjælpe børn over grænsen til Schweiz. Bogen som hende og Rémy kalder "De glemte børns bog" forsvinder efter krigens afslutning og Eva lever videre, men glemmer aldrig. En dag bliver det offentliggjort at bogen er fundet og at ingen kan forstå kodesproget i den, men det kan Eva. Nu er spørgsmålet så, om 86-årige Eva, kan se fortiden i øjnene?

Vurdering

”De glemte børns bog” er en medrivende og spændende læsning. Vi kommer helt tæt på de forskellige karakterer og Evas kvaler om hvem hun skal hjælpe står tydeligt hele vejen igennem bogen. For skal hun være tro mod sin families værdier, eller skal hun skabe sine egne? Det er bestemt en bog der er værd at læse. 
 

Inspiration