Hazel Wood af Melissa Albert
Hazel Wood af Melissa Albert

Hazel Wood af Melissa Albert

03.04.19
Fantasy: Melissa Albert lirker døren op til en dyster eventyrverden fyldt med hemmeligheder, magi og uhyggelige væsner. Et sandt scoop for eventyrelskere.

I bogen Hazel Wood møder vi den 17-årige Alice og hendes mor Ella. Alice er vokset op forfulgt af kulsort uheld og er derfor altid på farten til et nyt sted, en ny skole, et nyt job. Hun ved ikke meget om sin fortid, undtagen at hendes mormor er Althea Proserpine, en verdensberømt kultforfatter til eventyrbogen Eventyr fra Hinterland.

Den usædvanlige bog og forfatter er omgærdet af mystik. Bogen fordi den er helt umulig at skaffe, og mormoren fordi hun bor isoleret langt ude i skoven på godset Hazel Wood. Et sted, som ingen helt præcist ved, hvor er, men som mange har forsøgt at finde frem til, i et område, hvor der jævnligt meldes om savnede personer. Som 10-årig får Alice en snert af den sjældne bog, da hun opdager den hos en familie, hvor moren er au pair.

Fra da af er Alice besat af mormoren og bogen, men det er først syv år senere, da Alice er 17 år, at der sker en anden stor omvæltning i hendes liv.

For en dag kommer der et brev om, at mormoren er død. Underligt nok gør det Ella lykkelig, og hun holder op med at flytte og finder en mand, som de flytter ind hos. Men en dag er moren væk, kidnappet ind i den eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: "HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD."

Det lyder meget dramatisk, og Alice gør selvfølgelig det modsatte. Hun må finde sin mor – og sammen med vennen Finch går hun i gang med at opklare mysteriet om mormoren og det skræmmende eventyrland, som tilsyneladende har fået sit eget liv efter mormorens død.

Men måske skulle hun have lyttet til advarslen, måske er der nogen, som har en særlig grund til at ville lokke hende til Hazel Wood.

Bogen er en roman om at være faret vild i sin egen historie og skjulte familiehemmeligheder, der bliver afsløret. Bogen genopfrisker eventyrtraditionen ved at sætte kendte og uhyggelige eventyr ind i helt nye rammer. Hvad ville der ske, hvis eventyrene var sande eller kunne vækkes til live? Hvis der fandtes en verden ved siden af vores befolket med farlige væsner, lokkende feer og dræbende skove?

Forfatteren bygger bro mellem vores verden og eventyrenes, ikke på den søde lyserøde måde, men mørkt og dystert helt i tråd med de oprindelige fortællinger, som var både blodige og voldelige. Forfatteren pirker til forestillingen om, hvad der ville ske, hvis eventyrfigurerne fik mulighed for at træde ind i vores verden og omvendt, og vender samtidig op og ned på identitet, tid og sted.

Inspiration