Grim og beskidt fantasy til fans af Game of Thrones

Kan du lide Game of Thrones og mangler du noget at læse mens du venter på "Winds of winter"? Så er "Den første lov"-serien helt sikkert noget for dig.

Jeg har brugt en del af min sommerferie på at læse "Den Første Lov" – trilogien af Joe Abercrombie og hold nu kaje, den er fed. Det er grim og beskidt fantasy, når det er bedst.

Helt nede i sølet

Vi er helt nede i sølet, inde midt i kaotiske, blodige og meget lidt romantiske kampe og med inde i magtens centrum, hvor intrigerne flyder og der er knive nok til alles rygge. Det er medrivende, underholdende og krydret lækkert med en kulsort humor. Joe Abercrombie formår ligesom eksempelvis George R.R. Martin at skrive nogle interessante, komplicerede og ikke mindst dybt fjelbehæftede figurer, som du lynhurtigt kommer til at engagere dig følelsesmæsigt i.

Også selvom det er en flok røvere, løgnere, krystere og voldsspykopater hele bundtet. Selv torturbødlen Sand dan Glokta er udstyret med en kynisk charme, så man faktisk kommer til at holde både af og med ham – i hvert fald i de kapitler, hvor han ikke lige er i gang med at skære fingre af en tidligere kollega eller brænde sandheden ud af en stakkel.

Til dig der er vild med Game of Thrones

Handlingen er noget kompliceret at beskrive i detaljer, men som det ofte er tilfældet i den slags bøger, er der store og små konflikter under opsejling, kongedømmer og kejserriger på randen af krig med mord, intriger, eventyr og magi til følge. Hvis du er til Game of Thrones og lignende store fantasy-fortællinger, er Joe Abercrombies Første-lov verden lige noget for dig!

Tags
Inspiration